Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Radwaňské forma před US Open stoupá. Získala 19. turnajový titul

New Haven (USA) - Polská tenistka Agnieszka Radwaňská ovládla poslední turnajový test před grandslamovým US Open. Ve finále v New Havenu porazila jako nasazená jednička Elinu Svitolinovou z Ukrajiny 6:1 a 7:6 a v pořadí 19. titul v kariéře vybojovala bez ztráty setu.

Agnieszka Radwaňská na turnaji v New Havenu
zdroj: ČTK/AP autor: Fred Beckham

"Díky moc za divokou kartu. Moc si toho vážím a za rok se určitě vrátím," řekla po finále na kurtu se smíchem Radwaňská, která se rozhodla hrát v New Havenu na poslední chvíli. V semifinále vyřadila hladce Petru Kvitovou, která usilovala na Connecticut Open o třetí titul za sebou a čtvrtý celkově.

I do posledního zápasu vtrhla světová čtyřka razantně a vyhrála prvních pět her. Už v šestém gamu měla dva setboly, ale Svitolinová hrozbu potupného kanára odvrátila, třebaže ztrátu sady jen odložila.

Od té doby ale hrála vyrovnaný zápas. Ve druhém setu obě soupeřky třikrát ztratily podání a ukrajinská turnajová desítka měla i dva setboly, ale nevyužila je. V tie-breaku už Radwaňská dotáhla i třetí vzájemný zápas k vítězství a získala letošní druhý titul.

Radwaňská může na US získat milionový bonus

Z New Havenu si Radwaňská odvezla 130.000 dolarů (3,1 milionu korun) a dostala se na prvním místo v US Open Series, takže na newyorském grandslamu bude hrát nejen o prémii 3,5 milionu dolarů pro vítězku, ale ještě o milionový bonus.

Svitolinová, která na olympijských hrách v Riu šokovala vítězstvím nad světovou jedničkou Američankou Serenou Williamsovou, prohrála ve finále turnaje WTA poprvé v kariéře. Předchozí čtyři zápasy o titul zvládla úspěšně. "Ale není čas smutnit, v pondělí začíná US Open," uvedla jednadvacetiletá Ukrajinka, která při minulých třech startech v New Havenu vypadla vždy v prvním kole.

Je nám líto, video expirovalo.
Agnieszka Radwaňská - Elina Svitolinová

Tenisový turnaj žen v New Havenu: Dvouhra - finále: A. Radwaňská (1-Pol.) - Svitolinová (10-Ukr.) 6:1, 7:6 (7:3).     Čtyřhra - finále: Mirzaová, Niculescuová (2-Indie/Rum.) - K. Bondarenková, Chuang Chia-Jung 7:5, 6:4.  Turnaj mužů ve Winston-Salemu:Dvouhra - finále:  Careňo (16-Šp.) - Bautista (2-Šp.) 6:7 (6:8), 7:6 (7:1), 6:4.  Čtyřhra - finále: García-López, Kontinen (Šp./Fin.) - Begemann, Paes (Něm./Indie) 4:6, 7:6 (8:6), 10:8.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články