Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Kvitová zkazila den Makarovové a o finále si zahraje s Radwaňskou

New Haven – Petra Kvitová je semifinalistkou turnaje v americkém New Havenu. Česká hráčka porazila poměrně snadno Rusku Jekatěrinu Makarovovou 6:3, 6:1 a v dalším kole se střetne s Polkou Agnieszkou Radwaňskou. Mezi nejlepší čtyři postoupily také Johanna Larssonová a Elina Svitolinová.

Petra Kvitová
zdroj: USA TODAY Sports autor: Eric Bolte

Kvitová se s o dva roky starší Makarovovou utkala letos už počtvrté a podruhé vyhrála. Na rozdíl od třísetového souboje ve 3. kole v Riu nyní žádné drama nepřipustila a měla zápas plně pod kontrolou.

V utkání si udržela servis a variabilní hrou, v níž střídala své tradiční tvrdé údery s bekhendovými čopy, nutila Makarovovou k chybám. Druhý mečbol Kvitová proměnila po hodině hry při servisu soupeřky.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová bude hrát o finále v New Havenu s Radwaňskou

O páté finále v New Havenu za sebou se šestá nasazená Kvitová utká s nasazenou jedničkou Radwaňskou. Polka porazila ve čtvrtfinálovém utkání Belgičanku Kirsten Flipkensovou 6:1, 6:4.

Radwaňskou čeká první semifinále v New Havenu. "Nemám co ztratit, zvlášť proti Petře," uvedla polská tenistka před duelem s obhájkyní titulu.

Bronzová olympijská medailistka Kvitová se zatím s Radwaňskou střetla desetkrát a šestkrát zvítězila, poslední dva vzájemné zápasy však prohrála. V New Havenu spolu hrály i před rokem, ve čtvrtfinále tehdy uspěla česká tenistka a nakonec turnaj ovládla.

Výsledky čtvrtfinále tenisového turnaje v New Havenu:

Kvitová (6) - Makarovová (Rus.) 6:3, 6:1, A. Radwaňská (1-Pol.) - Flipkensová (Belg.) 6:1, 6:4, Larssonová (Švéd.) - Vinciová (2-It.) 7:6 (11:9), 6:1, Svitolinová (10-Ukr.) - Vesninová (Rus.) 6:3, 6:1.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články