Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plíšková narazí v Cincinnati ve finále na Kerberovou

Cincinnati (USA) - Karolína Plíšková si zahraje v Cincinnati o šestý a dosud nejcennější titul. V semifinále jasně přehrála světovou trojku Španělku Garbiňe Muguruzaovou 6:1, 6:3. Postup do finále turnaje, kde s výjimkou zraněné Sereny Williamsové hrají všechny hvězdy, slavila po rovné hodině hry. Krátce nato začalo pršet. Plíšková se střetne s Němkou Angelique Kerberovou, která se v případě vítězství stane novou světovou jedničkou.

Sport
zdroj: ČT4

"Nebylo to úplně snadné. Vítr byl ošidný a celkově byly podmínky těžké. Jsem moc ráda, že jsem to zvládla. A už začíná pršet," radovala se Plíšková z postupu, který stihla jen tak tak.

Čtyřiadvacetiletá tenistka vynechala olympijský turnaj v Riu de Janeiro, jako důvod uvedla obavy z viru zika. Návrat na okruh WTA se jí nadmíru vydařil a v neděli ji čeká patnácté finále v kariéře. Trofeje už má z Prahy, Soulu, Lince, Kuala Lumpuru a letošního Nottinghamu.

Sedmnáctá tenistka žebříčku porazila Muguruzaovou potřetí za sebou. Pomohla si pěti esy, čímž se dostala už na metu letošních 400 a opět tuto statistiku vede. Měla také 17 vítězných úderů při stejném počtu nevynucených chyb, zatímco Muguruzaová jen sedm vítězných a 23 zkažených úderů.

Soupeřkou Plíškové v boji o titul bude buď německá dvojka Angelique Kerberová, nebo světová čtyřka Rumunka Simona Halepová. Jejich duel je kvůli dešti přerušen.

Podnik v Cincinnati je pro tenistky přípravou na US Open. Plíškové se v Ohiu navíc daří i ve čtyřhře, v níž si po boku Němky Julie Görgesové zahraje rovněž o finále. V něm už je Barbora Strýcová s novou indickou spoluhráčkou Sanií Mirzaovou. Strýcová bude usilovat o 19. deblový titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články