Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Hráli zde Djokovič či Nadal. Mladí tenisté a tenistky zahájili MS vítězně

Prostějov – Dobrý vstup do mistrovství světa mají za sebou čeští tenisté a tenistky do 14 let. Na šampionátu hraném v Prostějově, kde se pravidelně sjíždějí nejlepší vycházející světové hvězdy, v úvodním utkání základní skupiny mladíci porazili Tunisko, dívky pak Jihoafrickou republiku.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští tenisté a tenistky do 14 let zahájili MS v Prostějově vítězně

Šampionát v Prostějově je nejprestižnější mládežnickou akcí Mezinárodní tenisové federace, které se dříve zúčastnili takoví hráči jako Novak Djokovič, Rafael Nadal či Tomáš Berdych. Českým týmům se v posledních dvou ročnících příliš nedařilo, letos však pomýšlejí vysoko.

To také potvrdili v prvním utkání na osmnáctém ročníku šampionátu. Čeští mladíci, kteří na mistrovství Evropy získali bronz, v prvním utkání jasně porazili Tunisko. Všechny tři zápasy vyhráli 2:0 na sety, stejně jako další tým skupiny B Argentina, jež stejným poměrem udolala Thajsko.

"Rádi bychom postoupili z předních pozic. Skupina je pro nás přijatelná, ale máme tam silnou Argentinu. Zkusíme se s ní ale o to poprat," řekl kapitán Jiří Kulich.

České dívky, jež byly na Evropě ještě o místo lepší, předvedly podobnou dominanci při zápase s Jihoafrickou republikou. "Tým máme silný, ale nejnáročnější zápasy ještě přijdou. Byl bych rád, kdy se podařilo hrát o medaile," řekl po utkání kapitán týmu Lubomír Štych. V druhém utkání skupiny B pak překvapily Ekvádorky, které 2:1 porazily šesté nasazené Japonky.

Turnaj pokračuje v Prostějově celý týden a noví mistři světa budou známi v sobotu.

Mistrovství světa družstev tenistů do 14 let v Prostějově:

Chlapci - skupina B: ČR - Tunisko 3:0 (Horák - Stambuli 6:4, 6:4, Svrčina - Marúaní 6:0, 6:2, Horák, Šmédek - Berrajah, Marúaní 6:1, 6:2), Argentina - Thajsko 3:0.

Dívky - skupina B: ČR - Jižní Afrika 3:0 (Lavičková - Van Der Merweová 6:4, 6:4, Hindová - Loubserová 6:0, 6:3, Huňková, Lavičková - Loubserová, Van Der Merweová 6:0, 6:0), Ekvádor - Japonsko 2:1.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články