Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová dohrála v Eastbourne v osmifinále, nestačila na Kontaovou

Eastbourne - Petra Kvitová skončila na turnaji v Eastbourne v osmifinále. Pátá nasazená česká tenistka prohrála na trávě s Britkou Johannou Kontaovou 7:5, 4:6, 0:6. O postup do čtvrtfinále usilovala i Karolína Plíšková, zápas turnajové desítky proti Misaki Doiové z Japonska však byl za stavu 6:2, 4:3 přerušen a bude se dohrávat ve čtvrtek.

Petra Kvitová
zdroj: Reuters autor: Peter Cziborra

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová nezačala dobře, dvakrát přišla o servis a za stavu 2:5 čelila při podání pětadvacetileté soupeřky setbolu. Ten ale dokázala odvrátit a pěti hrami za sebou se postarala o velký obrat.

V druhé sadě se však už Kvitové dohnat ztrátu podání nepodařilo. Česká hráčka, která v Eastbourne došla v roce 2011 až do finále, sice odvrátila další dva setboly, nakonec ale prohrála 4:6.

Rozhodující třetí dějství se pak už změnilo v jednoznačnou záležitost, Kvitová v něm neuhrála ani jeden game a za dvě a čtvrt hodiny zápas ztratila.

V jediném dosavadním vzájemném utkání uspěla loni na US Open ve dvou setech Kvitová. Ta je v současnosti ve světovém žebříčku jedenáctá, o sedm míst před Kontaovou.

Plíšková v utkání s Doiovou rázně mířila do čtvrtfinále. Nad 49. hráčkou pořadí WTA vedla 6:2 a 4:1, pak ale poprvé přišla o servis a Japonka snížila na 4:3. Za tohoto stavu začalo pršet a utkání bude pokračovat ve čtvrtek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články