Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová v Birminghamu dohrála ve 2. kole, nestačila na Lotyšku Ostapenkovou

Birmingham - Česká tenistka Petra Kvitová nenavázala na vítězství nad Lucií Šafářovou a na turnaji v anglickém Birminghamu vypadla ve druhém kole. Nad její síly byla lotyšská hráčka Jelena Ostapenková, s níž prohrála 1:2 na sety. 

Pátá nasazená Kvitová prohrála s devatenáctiletou soupeřkou letos podruhé. Ostapenková, 38. hráčka žebříčku WTA, vyhrála po setech 6:4, 4:6 a 6:3. V utkání přerušeném deštěm působila odvážněji především v důležitých momentech. 

Kvitová prohrála s Ostapenkovou letos na tvrdém povrchu v Dauhá a ani na své oblíbené trávě na soupeřku nestačila. Dvojnásobná wimbledonská vítězka využila jen tři z dvanácti brejkbolů a sama přišla o podání pětkrát.

O první set přišla česká fedcupová reprezentantka, která nastoupila se zavázaným pravým stehenním svalem, kvůli nevyužitým brejkbolům za stavu 4:3. V následujícím gamu po dvojchybě přišla o vlastní servis a lotyšská tenistka první set dopodávala.

Ve druhém setu už Češka vedla 3:0, ale kvůli zdravotním problémům si nezvykle zavolala na poradu kouče. František Čermák usoudil, že musí sama zvážit, zda pokračovat, když ji noha omezuje. "Otázka je, jak se to bude chovat zítra. Může to být ještě horší," řekl Čermák.

Kvitovou nabádal, aby kvůli jednomu zápasu neriskovala. "Pokud se nemůžeš hýbat a omezuje tě to, tak je lepší to zapíchnout a být ready na další turnaj, ale je to na tobě," dodal.

Rodačka z Fulneku se na trenéra usmála a hrála dál. Soupeřka však srovnala na 3:3. Zápas byl následně kvůli dešti na čtyřicet minut přerušen. Po návratu Kvitová druhou sadu získala. Ve třetí sadě ještě vedla 2:0, ale od té doby už získala v utkání jen jednu hru.

"Na trávě je (Kvitová, pozn. redakce) jednou z nejnebezpečnějších hráček, protože dvakrát vyhrála Wimbledon. Z výhry nad ní jsem nadšená," řekla Lotyška. 

I přes prohru se česká tenistka může v pondělním žebříčku vrátit do světové desítky dvouhry WTA. O postup do čtvrtfinále by měla ještě bojovat Barbora Strýcová s domácí Heather Watsonovou. 

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 846.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Ostapenková (Lot.) - Kvitová (5-ČR) 6:4, 4:6, 6:3, Keysová (7-USA) - Paszeková (Rak.) 6:1, 6:3, Pironkovová (Bul.) - Beguová (Rum.) 6:3, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:

Karolína Plíšková, Strýcová (ČR) - Beguová, Olaruová (Rum.) 2:6, 6:0, 10:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články