Naštvaná Radwaňská: Tohle je přece grandslam, jak můžeme hrát v dešti?

Paříž - Pořádně naštvaná byla druhá nasazená Polka Agnieszka Radwaňská po vyřazení z deštivého grandslamu Roland Garros. Organizátorům vyčítala rozhodnutí pustit navzdory špatnému počasí tenistky na kurt i to, že hazardují se zdravím hráček.

Agnieszka Radwaňská
zdroj: Reuters autor: Pascal Rossignol

Proti Bulharce Cvetaně Pironkovové promarnila Radwaňská nedělní komfortní náskok a po dnešní dohrávce pro ni pařížský turnaj skončil už ve 4. kole. "Jsem překvapená a hlavně naštvaná. Tohle není nějaký desetitisícový turnaj, ale grandslam. Jak tady můžou dovolit hrát v dešti," sypala ze sebe jedovatá slova na tiskové konferenci.

Naříkala také na to, že kvůli míčkům nasáklým vodou musela více namáhat pravou ruku, s níž měla v minulosti velké problémy. "Vůbec neberou ohled na to, co si myslíme a co bychom chtěli. Pro ně jsou důležitější úplně jiné věci," pokračovala sedmadvacetiletá vítězka loňského Turnaje mistryň.

Zápas Radwaňské a Pironkovové měl tři části. Po nedělní první vedla polská favoritka 6:2 a 3:0, dnes byla od začátku "vykolejená", prohrála deset gemů v řadě a celý zápas i po dalším přerušení 6:2, 3:6 a 3:6. "Za takových podmínek jednoduše nemůžu hrát. S rukou jsem musela před lety na operaci, nešlo to," zlobila se.

Kritická byla i další z poražených favoritek, šestá nasazená Rumunka Simona Halepová. "Bylo nemožné hrát. Tohle je příliš. Musela jsem nejvíc ze všeho dávat pozor, abych se nezranila," řekla finalistka Roland Garros z roku 2014 po prohře 6:7, 3:6 s Australankou Samanthou Stosurovou.

Žádný jiný zápas dvouhry mužů a žen včetně duelu Tomáše Berdycha se Španělem Davidem Ferrerem se dnes nedohrál, přitom už v pondělí kompletní program odplavil déšť.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články