Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Na Prague Open postoupilo šest českých tenistek, vypadla jen Smitková

Praha - Na antukových dvorcích ve Stromovce pokračuje tenisový turnaj okruhu WTA Prague Open a českým tenistkám se na úvod dařilo. Přes první kolo se dostaly obhájkyně titulu Karolína Plíšková, Lucie Hradecká, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová, Markéta Vodroušová a překvapivě také Barbora Krejčíková. Vypadla pouze Tereza Smitková, která prohrála s Monicou Puigovou z Portorika hladce 2:6 a 1:6.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Hradecká přešla přes svoji deblovou partnerku Andreu Hlaváčkovou 6:4 a 6:1. Plíšková vykročila za obhajobou titulu hladkým vítězstvím 6:1, 6:3 nad Švýcarkou Stefanií Vögeleovou. Krejčíková se postarala o velké překvapení a po setech 6:2 a 6:2 vyřadila Slovenku Dominiku Cibulkovou. Nejvíce se nadřela na postup Šafářová, která na vítězství nad Marianou Duqueovou-Marinovou potřebovala tři sady a duel nakonec ovládla v poměru 6:3, 3:6 a 6:3. Strýcová završila úspěch českých hráček vítězstvím 6:3, 7:5 nad Běloruskou Olgou Govorcovovou.

Plíšková proti hráčce ze začátku druhé stovky žebříčku potvrdila roli favoritky a zápas zakončila čistou hrou za 56 minut. "Od prvního gamu jsem hrála aktivně, dobře jsem servírovala. Pomohli mi také fanoušci, ani jsem nečekala, že jich tolik v téhle zimě přijde," řekla Plíšková. O čtvrtfinále se třetí nasazená hráčka utká s krajankou Kateřinou Siniakovou.

O překvapení se postarala Barbora Krejčíková. Svěřenkyně Jany Novotné, která se do soutěže dostala až jako lucky loser, v utkání přerušeném na hodinu a půl deštěm zdolala sedmou nasazenou Slovenku Dominiku Cibulkovou dvakrát 6:2. Postoupila i bývalá juniorská světová jednička Markéta Vondroušová. Držitelka divoké karty si poradila s Francouzkou Oceane Dodinovou 6:3 a 6:2 a oslavila první vítězství na okruhu WTA.

V chladném počasí – teploměr ukazoval jen sedm stupňů  rozhodla Hradecká první set v závěru a ve druhé sadě šla do vedení 3:0. V závěrečné hře Hradecká odvrátila dva brejkboly a při svém druhém mečbolu poslala po lajně vítězný míč.

Na turnaji WTA se Hradecká s Hlaváčkovou střetly poprvé, předtím spolu hrály na menších turnajích a měly bilanci 1:1. "Když jsem viděla los, tak jsem se tomu zasmála. Není to něco, co bych si dobrovolně vybrala, protože bych byla ráda, abychom obě postoupily do 2. kola, ale nesnesitelné to není," řekla Hlaváčková.

Výsledky 1. kola tenisového turnaje Prague Open:

Karolína Plíšková (3) - Vögeleová (Švýc.) 6:1, 6:3, Giorgiová (It.) - Wickmayerová (8-Belg.) 4:6, 6:1, 6:2, Šafářová (2) - Duqueová (Kol.) 3:6, 6:3, 6:3, Vondroušová - Dodinová (Fr.) 6:3, 6:2, Hradecká - Hlaváčková 6:4, 6:1, Krejčíková - Cibulková (7-SR) 6:2, 6:2, Puigová (Portor.) - Smitková 6:2, 6:1, Razzanová (Fr.) - Kingová (USA) 6:1, 4:6, 6:3, Strýcová (5) - Govorcovová (Běl.) 6:3, 7:5, Stosurová (4-Austr.) - Cirsteaová (Rum.) 3:6, 6:4, 6:2, Kuzněcovová (1-Rus.) - Sasnovičová (Běl.) 6:0, 5:7, 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články