Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Berdych postoupil v Dubaji do čtvrtfinále, Rosol přes druhé kolo nepřešel

Dubaj (Spojené arabské emiráty) - Tomáš Berdych si na turnaji v Dubaji zajistil postup do čtvrtfinále. Ve druhém kole si třetí nasazený hráč poradil s italským kvalifikantem Thomasem Fabbianem 6:2, 6:2. S turnajem se naopak loučí Lukáš Rosol, který podlehl Felicianu Lópezovi ze Španělska 3:6, 6:7.

Tomáš Berdych
zdroj: AP autor: Kamran Jebreili

Sedmý tenista světa a dvojnásobný finalista z Dubaje Berdych potvrdil proti Fabbianovi roli jasného favorita a i s využitím výrazné výškové převahy nedal šestadvacetiletému Italovi šanci. Až 144. hráč světového žebříčku mu dokázal v úvodu druhého setu vzít jednou podání, Berdycha to ale v hladké cestě mezi nejlepší osmičku nezastavilo.

Ve čtvrtfinále se třicetiletý Berdych utká s Nickem Kyrgiosem v odvetě za sobotní dvousetovou porážku v semifinále turnaje v Marseille, který pak Australan vyhrál. Mají teď spolu vyrovnanou bilanci 1:1.

"Nick hraje hodně dobře, má spoustu sebevědomí a úroveň jeho hry je mnohem vyšší než obvykle. Takže to pro mě bude velká výzva," řekl Berdych. "Rozhodně mu mám co vracet za minulý víkend, takže se musím pořádně soustředit, snažit se pozvednout svou hru a zase předvádět dobrý tenis," dodal český tenista.

Rosol skončil, Djokovič prošel hladce do čtvrtfinále

Rosol proti Lópezovi přišel o první set po ztrátě podání ve čtvrté hře. Také ve druhé sadě byl první, kdo neudržel servis, ale vzápětí se mu povedl brejk a musela rozhodnout zkrácená hra. V ní český tenista vedl 3:0 a 4:2, ale nakonec musel odvracet mečboly.

Dvakrát se Rosol (51. v pořadí ATP) ubránil a mohl pomýšlet na podobný obrat jako v úterý, kdy "utekl" dokonce ze tří mečbolů Indovi Yukimu Bhambrimu, ale 24. hráč světového žebříčku López třetí šanci na ukončení utkání využil. Vyrovnal tím bilanci vzájemných zápasů s Rosolem na 1:1.

Do čtvrtfinále hladce prošel srbský favorit Novak Djokovič, jenž porazil 6:1, 6:2 Tunisana Malika Džazírího a připsal si jubilejní 700. vítězství na ATP Tour. Mezi aktivními hráči je světová jednička v tomto ohledu třetí za Rogerem Federerem (1067) a Rafaelem Nadalem (775), v historickém pořadí mu patří dvanáctá pozice. "Vypadá to, že už jsem v kariéře odehrál hodně zápasů," komentoval to Djokovič.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2 674 445 dolarů)

Dvouhra - 2. kolo: Kyrgios (Austr.) - Kukuškin (Kaz.) 6:3, 6:2, Berdych (3-ČR) - Fabbiano (It.) 6:2, 6:2, López (6-Šp.) - Rosol (ČR) 6:3, 7:6 (8:6), Bautista (4-Šp.) - Čong Hjon (Korea) 6:0, 6:1, Baghdatis (Kypr) - Pospisil (Kan.) 6:4, 6:2, Kohlschreiber (8-Něm.) - Čorič (Chorv.) 6:2, 7:6 (7:5).

Čtyřhra - 1. kolo: Nestor, Štěpánek (Kan./ČR) - Boppana, Mergea (2-Indie/Rum.) 3:6, 7:6 (8:6), 10:4. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články