Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nadal má jistý postup do semifinále. Wawrinka si udržel naději

Londýn – Velkou formu si na Turnaj mistrů přivezl Rafael Nadal. Po úvodní výhře nad Švýcarem Stanislasem Wawrinkou si španělský tenista poradil i s domácím Andym Murraym, kterého porazil ve dvou setech 6:4, 6:1 a má jistý postup do semifinále. K páté účasti mezi čtveřicí nejlepších při sedmém startu na prestižním podniku mu pomohlo i vítězství Stana Wawrinky 7:5, 6:2 v duelu nad Davidem Ferrerem.

Slavící Rafael Nadal
zdroj: ČTK/AP autor: Neznámý

Nadal sice zahájil zápas ztrátou podání, vzápětí ale soupeři brejk oplatil a postupně začal druhého hráče světového žebříčku tlačit. V průběhu prvního setu si útočnou hrou vypracoval pět dalších brejkbolů, využil ale až ten šestý v desáté hře, který byl zároveň setbolem.

Murray pak po sérii nevynucených chyb ztratil se soupeřem kontakt hned v úvodu druhé sady. Brzy prohrával 0:3 a od rozjetého Španěla už nedostal druhou šanci. Nadal nastřílel 12 vítězných míčů a těžil i z celkem 29 zkažených úderů domácího favorita.

Wawrinka otočil duel s Ferrerem po nevydařeném úvodu, v němž prohrával už 1:4, a uchoval si naději na účast v semifinále. O postup se utká v přímém souboji s Murrayem, Ferrer už je po dvou porážkách mimo hru.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 7 mil. dolarů):

Dvouhra:

Skupina Ilieho Nastaseho: Nadal (5-Šp.) - Murray (2-Brit.) 6:4, 6:1, Wawrinka (4-Švýc.) - Ferrer (7-Šp.) 7:5, 6:2.

Čtyřhra:

Skupina Fleminga a McEnroea: Rojer, Tecau (2-Niz./Rum.) - Dodig, Melo (3-Chorv./Braz.) 6:4, 7:6 (7:3), Herbert, Mahut (6-Fr.) - Matkowski, Zimonjič (7-Pol./Srb.) 5:7, 6:3, 10:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články