Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Pála: Plíšková je příslib do dalších Fed Cupů, klobouk dolů

Praha - "Favoritky uspěly," říká po prvním dni finále Fed Cupu kapitán českého týmu Petr Pála. Oba týmy tak mají po bodu a rozhodovat se bude v dalších zápasech. I přes porážku pochválil výkon Karolíny Plíškové a doufá, že Petra Kvitová vyzraje na Marii Šarapovovou.

Petr Pála
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Šarapovová si poradila s Karolínou Plíškovou, která hrála poprvé Fed Cup před domácím publikem a odehrála s hvězdou slušný duel. "Klobouk dolů před Kájou, jak to před tolika lidmi a proti takové ikoně zvládla. To je příslib možná do dalších dnů či dalších fedcupů, ale suma sumárum, Maria byla lepší," konstatoval Pála.

Třiadvacetiletá Plíšková si proti Šarapovové málo pomáhala prvním servisem. "Což bylo důležitý, ale měla proti sobě silnou soupeřku, která hrála rychle a dosáhla na hodně míčů. Přesto chyběl kousíček a mohlo to být víc dramatický," řekl Pála. Před Plíškovou zvládla roli favoritky Kvitová, i když v prvním setu s Anastasií Pavljučenkovovou hrála špatně. Pála ale panice nepropadal. "Kdyby vše fungovalo, jak má, tak by nebylo překvapení. A vím, jaká je Péťa hráčka," řekl kapitán.

Kvitová se po prohrané první sadě dokázala vzchopit a ve zbylých dvou setech povolila soupeřce jen dvě hry. "Potřebovala se chytit a jakmile se dostala do vedení ve druhém setu, tak už to bylo lepší. A Pavljučenkovová na to zlepšení asi nebyla moc připravená. Sice měla set v zádech, ale ne tolik svojí zásluhou," řekl Pála.

V neděli proti sobě nejdříve nastoupí v souboji hvězd dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová a pětinásobná grandslamová šampionka Šarapovová. "Rozhodovat může třeba podání a věřím, že Péťa má na ni lepší hru než Kája," řekl Pála směrem k utkání Kvitové s Šarapovovou. "Na druhou stranu i když Péťa porazila Šarapovovou v Singapuru, neznamená to, že přijde a porazí ji znovu. Jsou ale cesty, jak se jí dostat na kobylku. Když bude hrát dobře, je šance velká," věřil Pála.

Proti Ruskám musel Pála opět na lavičce najít ideální cestu, jak hráčky co nejrychleji zbavit stresu. "Nejde na to hned přijít, není tam kouzelné slůvko, po kterém by hráčka přestala být nervózní. To asi neexistuje," řekl Pála, kapitán úspěšného týmu od roku 2008. "Je třeba dostat holky do rutiny, aby se co nejdříve chytily," doplnil.

Pála dovedl tenistky k titulům v letech 2011, 2012 i loni. Také díky tomu převzal od mezinárodní federace ITF cenu za oddanost Fed Cupu. "Překvapilo mě to," řekl čtyřicetiletý Pála a dodal: "Jsem rád a už v pátek jsem pozval hráčky i realizační tým na večeři a poděkoval jim, protože bez nich bych cenu nedostal."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články