Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Berdych je v Paříži v osmifinále, Rosol Nadala znovu nepotrápil

Paříž – Nadřel se, ale může slavit. Tomáš Berdych na turnaji série Masters v Paříži po boji udolal domácího Edouarda Rogera-Vasselina 6:3, 4:6, 7:5 a postoupil do osmifinále. Druhý český zástupce Lukáš Rosol nezopakoval v duelu s Rafaelem Nadalem výkon z předchozího vzájemného utkání a s turnajem se ve 2. kole rozloučil. Španělskému soupeři, kterého minulý týden potrápil v Basileji, podlehl dvakrát 2:6.

Tomáš Berdych
zdroj: SCANPIX SWEDEN autor: Anders Wiklund/TT

Pátý nasazený Berdych, jenž ve francouzské metropoli v roce 2005 získal svůj dosud nejcennější titul, vstoupil do utkání s až 149. hráčem světového žebříčku ztrátou podání. První set dokázal i přesto získat, ve druhém ale přišel o servis celkem třikrát a Francouz vyrovnal.

O osudu třetího setu rozhodl Berdychův brejk v jedenácté hře, který pak při svém podání potvrdil a po dvou hodinách a 17 minutách proměnil mečbol.

Třicetiletý Rosol byl před týdnem ve Švýcarsku v utkání s bývalou světovou jedničkou dva míčky od vítězství, když za stavu 6:1 a 5:4 podával, nakonec ale ve třech setech prohrál. Nyní ale na Španěla vůbec nestačil. Na rozdíl od předchozích čtyř vzájemných zápasů, které byly vždy velmi vyrovnané, tentokrát Nadal slavil postup do osmifinále po pouhých 61 minutách hry.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články