Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Plíšková vstoupila do "béčkového Masters" výhrou nad Jankovičovou

Ču-chaj (Čína) - Karolína Plíšková vstoupila do turnaje Elite Trophy v Ču-chaj vítězstvím 6:4, 3:6, 6:2 nad Srbkou Jelenou Jankovičovou. O postup do semifinále se ve čtvrtek utká s Italkou Sarou Erraniovou a potřebuje zvítězit.

Třiadvacetiletá Plíšková na turnaji pro nejlepší hráčky sezony, jež se nedostaly na Turnaj mistryň do Singapuru, oplatila Jankovičové srpnovou porážku ze Cincinnati. Jako čtvrtá žena po Sereně Williamsové, Agnieszce Radwaňské a Angelique Kerberové dosáhla na 50 výher v sezoně.

Třináctá tenistka světa se dokázala oklepat ze ztracené druhé sady a bývalé světové jedničce ve třetím setu dokonce hrozila "kanárem". Jankovičová od stavu 0:5 vyhrála dva gamy a šla podávat, nicméně drama už na pohled vyčerpaná Plíšková nepřipustila. Po poradě na kurtu s koučem Jiřím Vaňkem zápas po dvou hodinách zakončila bekhendovým kraťasem při podání soupeřky.

"Byl to těžký zápas hned od začátku. Ona dobře brání a hodně toho na základní čáře oběhá, takže je proti ní těžké 'zabít'," uvedla Plíšková. "Byla jsem ráda, že se mi povedlo dobře vstoupit do rozhodujícího setu. Na konci jsem cítila velkou únavu, myslím, že se nám moc
nedařilo oběma," uznala česká tenistka, kterou ještě příští týden čeká fedcupové finále v Praze.

Plíšková tak má šanci postoupit jako vítězka tříčlenné skupiny C na posledním turnaji sezony WTA Tour do semifinále. Ve druhém duelu se utká s Erraniovou, jež v úterý podlehla Jankovičové 0:2 na sety a už nemůže do semifinále projít. Do utkání půjde Plíšková stejně jako dnes se vzájemnou bilancí 0:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články