Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Šafářová: Všechno do sebe zapadlo a tenis si užívám

Singapur - Životní rok prožívá Lucie Šafářová. Sezonu poprvé v kariéře zakončuje na Turnaji mistryň a premiéru si náležitě vychutnává. V Singapuru má velkou podporu nejbližších a jako o hráčku elitní osmičky sezony je o ni královsky postaráno. 

"Je to tady parádní. Krásně se o nás starají, takže si to užívám," rozplývala se Šafářová po úspěšném vstupu do Masters. Vedle dvouhry se totiž kvalifikovala rovněž do čtyřhry, kterou hraje s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, a v níž zvládla úvodní duel.

Na Turnaj mistryň se Šafářová prodrala až v osmadvaceti letech. Přitom předpoklady dotáhnout se do špičky měla dávno. "Bývala jsem zraněná a až poslední roky jsem mohla trénovat a rozvíjet svoji hru bez omezení," řekla.

"Jsem motivovaná"

Letos si levoruká tenistka plní většinu dětských snů. Poprvé se dostala do světové desítky, poprvé si zahrála grandslamové finále dvouhry a poprvé získala grandslamový titul ve čtyřhře. Ty už má navíc dva. "Všechno do sebe zapadlo. Jsem vyspělejší, tenis si teď užívám a jsem za vše vděčná," řekla světová devítka.

Od loňského semifinále Wimbledonu působí Šafářová uvolněněji. Je veselejší a i otevřenější. K tomu přispívá její kanadský trenér Rob Steckley. Proto se nestresuje tím, že letos po US Open byla nemocná a před Turnajem mistryň moc nehrála. "Jsem motivovaná, jsem tady poprvé a líbí se mi tady," řekla. I fyzicky se cítí dobře. "Ve čtyřhře to tak bylo a doufám, že to bude i ve dvouhře," dodala.

Turnaj mistryň je pro hráčky odměnou za výkony v sezoně a je o ně překrásně postaráno. Především bydlí v hotelu Marina Bay Sands, který patří mezi nejdražší hotely světa a k jeho specialitám patří originální bazén na střeše.

Čokoládu mi nenoste

Každá z hráček sice nemá vlastní šatnu jako tenisté na Turnaji mistrů v Londýně, ale jinak jim pořadatelé splní každé přání. "Starají se o nás úžasně. Péče je extrémně dobrá. Na fyzioterapii mě vzali v jedenáct večer," ocenila Šafářová. Na pokoj hráčkám doplňují i čokoládu. "Říkám: To mi nenoste, to já nemůžu," smála se.

Jen těžko zažije na turnajích něco podobného. Proto si na přepychové zázemí nechce moc zvykat. "Ještě že už je konec sezony, pak bude zase třeba dát laťku níž," má jasno brněnská rodačka, kterou v pondělí čeká první zápas dvouhry.

I v duelu proti Španělce Garbiňe Muguruzaové jí z hlediště budou fandit rodiče, nový přítel, další kamarádi i její mezinárodní agentka. "Vždycky jsem ráda, když nás může být co nejvíc a ne vždy to je možné. Psychická pohoda je strašně důležitá pro každého hráče, my ženské to potřebujeme o to víc," řekla Šafářová. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články