Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Karolína Plíšková se v Číně protrápila k postupu, Vaidišová vypadla

Tchien-ťin (Čína) - Karolína Plíšková postoupila na turnaji v čínském Tchien-ťin do druhého kola. Třetí nasazená hráčka porazila po více než dvou hodinách Kristínu Kučovou ze Slovenska 3:6, 6:3 a 7:5. V prvním kole naopak skončila Nicole Vaidišová, která po úspěšné tříkolové kvalifikaci nestačila na úvod hlavní soutěže na domácí tenistku Tuan Jing-jing a prohrála dvakrát 3:6.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Francois Mori

Světová patnáctka Plíšková se v utkání s Kučovou, až 170. hráčkou žebříčku WTA, trápila a často chybovala. Slovenku ale porazila i potřetí v kariéře, pokaždé ve třech setech. V této sezoně Plíšková vyhrála 17 z 24 třísetových duelů.

Plíšková stále usiluje o Turnaj mistryň

V boji o cestu do Singapuru pro osmičku nejlepších hráček sezony je Plíšková jedenáctá a v Tchien-ťin si podle WTA bodově pomůže jen v případě postupu do semifinále. O čtvrtfinále bude v Číně hrát s Polkou Magdou Linetteovou.

O pět volných míst na Turnaj mistryň usiluje deset tenistek. Mezi nimi jsou vedle Plíškové i další dvě Češky: nyní čtvrtá v pořadí Petra Kvitová, která tento týden nehraje žádný turnaj, a sedmá Lucie Šafářová, jež se v Linci vrací na turnaje po nemoci.

Plíškové a dalším hráčkám bojujícím o Singapur pomohlo vyřazení nejvýše nasazené Flavie Pennettaové z Itálie. Letošní vítězka US Open je v pořadí pro Turnaj mistryň osmá, ale v Číně už v prvním kole prohrála s Ukrajinkou Ljudmilou Kičenokovou 3:6 a 5:7.

Šestadvacetiletá bývalá sedmička světového žebříčku Vaidišová, která se loni vrátila k tenisu, se v Číně představila na okruhu WTA letos potřetí v hlavní soutěži. V mexickém Monterrey v březnu vypadla rovněž v 1. kole a následně v Miami se jí povedlo jednou vyhrát. Momentálně 270. tenistka pořadí WTA pak v kvalifikacích neuspěla v červenci v Bukurešti a koncem září v Soulu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články