Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Tenisté rozehrají Davis Cup proti Německu

Santiago de Chile - Čeští tenisté se v prvním kole Světové skupiny Davisova poháru v příštím roce střetnou s Německem a utkání odehrají 4. až 6. března na půdě soupeře. Rozhodlo o tom středeční losování v rámci zasedání Mezinárodní tenisové federace (ITF) v Santiagu de Chile. 

S Německem mají tenisté negativní bilanci 4:10. Poslední vzájemné střetnutí v roce 2005 skončilo po český tým hořce - prohrou v baráži v Liberci 2:3, která znamenala premiérový sestup ze Světové skupiny. Z výhry se Češi naposledy radovali v sestavě s Ivanem Lendlem před 33 lety.

"Německo v Německu je přijatelný soupeř, i když ve Světové skupině je každé utkání těžké," uvedl Radek Štěpánek na sociálních sítích.

Aktuální německou jedničkou je 33. hráč žebříčku ATP Philipp Kohlschreiber a ve stovce jsou také Benjamin Becker (71.) a osmnáctiletý talent Alexander Zverev (79.), který ale v Davis Cupu ještě ani jednou nenastoupil.

"Mrzí mě, že nezačneme zápasem v Česku, ale budeme cestovat do Německa, které nebude s Kohlschreiberem jednoduchý soupeř," komentoval los kapitán Jaroslav Navrátil na Facebooku týmu. "Los mohl dopadnout i hůře, s dalekým cestování. Ale jak jsem tvrdil předem, existovaly i příznivější alternativy," dodal.

Češi letos prohráli v 1. kole doma s Austrálií a zachránili se mezi elitou po výhře v Indii. V obou zápasech chyběl Tomáš Berdych, který ale v příštím roce účast v úvodním utkání přislíbil. Němci hráli po prohře s Francií v 1. kole rovněž baráž a v té porazili Dominikánskou republiku.

V případě postupu do čtvrtfinále by tenisté hráli s vítězem utkání mezi Kanadou a Francií, s kterou Češi prohráli loni v semifinále.

"Věřím v sílu našeho týmu, který má po zkušenosti z Indie velikou motivaci, protože baráž už hrát nechceme!" prohlásil Štěpánek. "Cíl je jasný, udržet Světovou skupinu. Velkou motivací je i případné druhé kolo doma s Francií, které máme co oplácet," dodal vítěz soutěže z let 2012 a 2013.

Los Světové skupiny tenisového Davisova poháru pro rok 2016 - 1. kolo (4. - 6. března):V. Británie - Japonsko, Srbsko - Kazachstán, Itálie - Švýcarsko, Polsko - Argentina, Francie - Kanada, Německo - ČR, Austrálie - USA, Belgie - Chorvatsko.

Další termíny:
Čtvrtfinále: 15. - 17. července,
semifinále: 16. - 18. září,
finále: 25. - 27. listopadu.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články