Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Hingisová s Mirzaovou slaví triumf ve čtyřhře

New York - Stejně jako na Wimbledonu i na US Open vyhrála Martina Hingisová ženskou čtyřhru. Spolu s Indkou Saniou Mirzaovou porazily pár Dellacquaová, Švedovová dvakrát 6:3. V New Yorku už získala i triumf ve smíšené čtyřhře, na nějž dosáhla s Indem Leandrem Paesem.

Martina Hingisová a Sania Mirzaová
zdroj: ČTK/AP autor: David Goldman

Hingisová s Mirzaovou letos vedle dvou grandslamových titulů zvítězily ještě na dalších třech turnajích. Bezmála pětatřicetiletá Švýcarka ženskou čtyřhru na US Open vyhrála poprvé od roku 1998, kdy byla její spoluhráčkou Jana Novotná. "Tehdy jsem tím zakončila Grand Slam, vyhrála jsem za ten rok všechny čtyři. Bylo to neuvěřitelné," vzpomínala rodačka z Košic.

Ve finále Hingisová s Mirzaovou ve srovnání se soupeřkami méně chybovaly a vypracovávaly si mnohem více šancí na brejk. Z deseti jich pět proměnily, takže je ani dvě ztracená podání nemohla o trofej připravit. Pro Hingisovou to byl celkově dvacátý grandslamový titul.

K triumfu byla blízko už loni, ale společně s Italkou Flavií Pennettaovou ve finále prohrály. V březnu se dala dohromady s osmadvacetiletou Mirzaovou a hned společně vyhrály první tři turnaje, kterých se zúčastnily. Celkem mají na kontě šest finálových účastí z dvanácti společných startů. "Více jsme se skamarádily. Myslím, že si vzájemně důvěřujeme na kurtu i mimo něj. Pomáhá nám to při těžkých chvílích na dvorci," řekla indická tenistka.

Čtyřhra - finále:

Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Dellacquaová, Švedovová (4-Austr./Kaz.) 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články