Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

ATP zvýšila prostořekému Kyrgiosovi trest, zatím jen podmíněně

Ponte Vedra Beach (USA) - Vedení mužského tenisového okruhu ATP udělilo dodatečný podmíněný trest Nicku Kyrgiosovi za nevhodné poznámky během utkání se Stanem Wawrinkou. Dvacetiletému Australanovi v případě dalšího prohřešku během příštího půl roku hrozí pokuta 25 000 dolarů a zákaz startu na turnajích ATP po dobu 28 dnů.

Tenisový enfant terrible Nick Kyrgios
zdroj: ČTK/AP autor: Paul Chiasson

Jeho slova Wawrinka při zápase neslyšel, zachytily je však ruchové mikrofony. Za přítelkyni třicetiletého Švýcara, jenž se letos v dubnu rozešel s manželkou, je označována mladá Chorvatka Donna Vekičová.

Wawrinka zápas s Kyrgiosem vzdal ve třetím setu kvůli bolestem zad a poté si s Australanem normálně podal ruku.

Kyrgios si za své neomalené chování vysloužil odsouzení nejen od samotného Wawrinky, ale i od řady tenisových kolegů v čele s Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem. Při osmifinálovém duelu v Montrealu proti Isnerovi na něho navíc hlasitě bučelo tamní publikum.

Vedení ATP Kyrgiosovi po zápase udělilo pokutu 10 000 dolarů a další trest přidalo nyní po analýze případu. Pokud Australan nechce přijít o 25 000 dolarů a měsíc na okruhu, nesmí do 24. února příštího roku dostat pokutu za verbální či fyzické napadení a jeho případné pokuty za jiné prohřešky nesmí překročit 5000 dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články