Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Djokovič přešel přes Chardyho a je v Montrealu ve finále

Montreal/Toronto - Srbský tenista Novak Djokovič postoupil v Montrealu do finále a může získat pátý letošní titul z turnajů Masters. V semifinále porazil nejlepší světový hráč Jérémyho Chardyho z Francie dvakrát 6:4. V semifinále dvouhry v Torontu se utká trojnásobná šampionka a světová jednička Serena Williamsová z USA s mladou Švýcarkou Belindou Bencicovou. Druhou dvojici tvoří Rumunka Simona Halepová a Sara Erraniová.

Novak Djokovič
zdroj: AP autor: Paul Chiasson

V pátečním čtvrtfinále Rogers Cupu s lotyšským tenistou Ernestsem Gulbisem musel Djokovič odvracet dva mečboly, tentokrát však nečelil ani jednomu brejkbolu. Sám prorazil Chardyho podání dvakrát a ve vzájemné bilanci zvýšil na 10:0. Francouz mu ještě nikdy nevzal ani set. Djokovič letos vyhrál turnaje Masters v Římě, Monte Carlu, Miami a Indian Wells. Kraloval také Wimbledonu a Australian Open a z 55 zápasů v sezoně prohrál jen tři.

Druhou semifinálovou dvojici v Montrealu tvoří světová trojka Brit Andy Murray a Japonec Kei Nišikori. Jemu se na osmý pokus podařilo zdolat Rafaela Nadala (6:2, 6:4). "Trvalo to dlouho. Nerad proti němu hraju, ale už loni v Austrálii a hlavně v Madridu to bylo těsné. Dnes jsem dominoval po všech stránkách. Nešel mu první servis a při druhém se mi dařilo hrát agresivně," radoval se Nišikori ze skalpu čtrnáctinásobného grandslamového vítěze.

Šafářová porazila ve čtyřhře Plíškovou a v Torontu bude hrát finále

Deblový souboj českých tenistek vyhrála na turnaji v Torontu Lucie Šafářová a spolu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou postoupila do finále. Třetí nasazený pár, letošní šampionky Australian Open a Roland Garros, zvítězily v semifinále nad Karolínou Plíškovou a Kristinou Mladenovicovou z Francie 6:4, 7:6. Pro Šafářovou je postup do deblového finále náplastí na vyřazení v druhém kole dvouhry.

V tom v Torontu skončila i Plíšková, další česká zástupkyně v elitní desítce singlového žebříčku. V druhém semifinále proti sobě nastoupí nejvýše nasazený pár Martina Hingisová, Sania Mirzaová a Caroline Garciaová s Katarinou Srebotnikovou. Do finále dvouhry na Rogers Cupu postoupila druhá nasazená Rumunka Simona Halepová, která porazila Italku Saru Erraniovou dvakrát 6:4. Její soupeřkou bude vítězka duelu mezi světovou jedničkou Serenou Williamsovou z USA a mladou Švýcarkou Belindou Bencicovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články