Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Moskevské finále postaví na kurt Jankovičovou a Zvonarevovou

Moskva – Finále ženské tenisové dvouhry si na moskevském turnaji zahraje světová jednička Jelena Jankovičová proti Veře Zvonarevové. Srbka Jankovičová přes ztrátu prvního setu dokázala v semifinále porazit třetí nasazenou hráčku Jelenu Dementěvovou. Ruska Zvonarevová zdolala druhou nasazenou Dinaru Safinovou. Bratr Safinové Marat naopak do finále mužské dvouhry postoupil. Jeho soupeř Němec Misch Zverev totiž utkání kvůli nemoci vzdal.

Jelena Jankovičová
zdroj: ČTK/AP

Boj Jeleny Jankovičové s Ruskou Dementěvovou nezačal pro světovou jedničku šťastně. Konkurentka ji jasně přehrála a první set vyzněl jednoznačně pro Rusku v poměru 6:0. V následujících dvou sadách se ale situace zcela otočila. Srbka přepustila Dementěvové jediný game a hladce ji porazila 6:1 a 6:0.

Souboj Zvonarevové se Safinovou měl obvyklé dva sety, jejich průběh byl ale napínavější než ve druhém semifinále. První sadu vyhrála Zvonarevová 6:2, druhý skončil až za stavu 7:6.

Proti Jankovičové se Zvonarevová postaví již v šestém letošním finále. Po triumfech v Pekingu a Stuttgartu bude Srbka útočit na třetí prvenství za sebou, navíc při obou předchozích turnajích právě Zvonarevovou vyřadila.

Do finále mužské dvouhry postoupil bez boje bratr Safinové Marat. Bývalý první hráč světa nasazený jako číslo sedm měl dnes nastoupit proti Němci Mischovi Zverevovi, který však kvůli nemoci utkání vzdal.

Safin si zahraje ve finále turnaje ATP poprvé od roku 2006, kdy právě v Moskvě podlehl krajanovi Nikolaji Davyděnkovi, kterého tentokrát vyřadil v pátečním čtvrtfinále. Titul získal Safin naposledy před třemi lety na Australian Open.

O moskevský titul se Safin utká se svým krajanem Igorem Kunicynem, který porazil Francouze Fabrice Santora a poprvé v kariéře postoupil do finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články