Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ledové vany pomáhají s regenerací. Šafářová se chystá na semifinále

Paříž - Devět zápasů a úspěšný postup do semifinále dvouhry i čtyřhry, to je pařížská vizitka Lucie Šafářové. Únavu tenistka zahání kromě jiného ledovými koupelemi, které jí mají pomoci rychleji regenerovat. Šafářová doufá, že se jí v utkání s Anou Ivanovičovou přípravy zúročí a postoupí do grandslamového finále.

Přes množství zápasů, které Šafářová odehrála během jedenácti dnů, je na tom relativně dobře. "Kupí se to, ale zatím to zvládám. Zdraví drží," uvedla po čtvrtfinálové výhře ve čtyřhře, ve které hraje s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

V semifinále dvouhry se světovou sedmičkou Ivanovičovou cítí velkou šanci na životní výsledek. "Hraju dobře a být ve finále grandslamu je sen. Musím udělat ještě jeden těžký krok. Půjdu si to hlavně užít," řekla Šafářová. Svoji skvělou pařížskou jízdu si začíná uvědomovat. "Pomalu to vstřebávám, ale snažím se zůstat při zemi a v klidu. A zkoncentrovat se, protože se nechci nechat unést. Chtěla bych jít dál."

Denně proto hodně rehabilituje. Tělo je potřeba opečovávat. Po každém zápasu se na deset minut naloží do ledové vany, aby svaly rychleji regenerovaly, i když o nic příjemného nejde. "To je nutné zlo. Když jsem po čtvrtfinále vylezla, dávali mi horké zábaly na nohy, protože mi byla strašná zima," řekla Šafářová. Na řadu potom přijde masáž a fyzioterapeutka tenistce srovnává tělo. "Hlavně obratle, protože mě bolela záda," uvedla. A často odpočívá. "Jsem aktivní člověk, ale jo, teď ležím. Většinou se díváme na film," dodala tenistka.

Večer před semifinále půjde brzo spát. Hrát zápas bude nejdříve od tří hodin odpoledne a před ním přijde rutina. "Pozvolnější ráno, oběd, rozehrávka s Beth (Mattekovou-Sandsovou) a půjdeme na to," řekla Šafářová. Na kurty možná dojde pěšky, jelikož s trenérem bydlí v pronajatém bytu kousek od areálu. Chybět nebude taktická porada s koučem. "Promluvíme si asi večer a pak mi to Rob ještě zopakuje před zápasem," předpokládala tenistka.

Před samotným zápasem pocítí nervozitu. V běžném životě je klidná a vyrovnaná, napětí se nedá vyhnout. Bude se jako vždy snažit rozptýlit nějakou činností. "Když jenom sedím, rozjíždějí se mi v hlavě všelijaké myšlenky. Je důležité naplánovat si program tak, abych v šatně moc dlouho neseděla a nečekala ," řekla Šafářová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články