Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kvitová: Hlavní cíl jsem si už splnila

Paříž - Petra Kvitová přijela do Paříže s cílem přejít přes třetí kolo a nyní, po postupu do osmifinále Roland Garros, se jí cíl splnil. Ví ale, že doopravdy splněno jako světová čtyřka ještě zdaleka nemá.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Thibault Camus

Kvitová dokázala přejít na každém z turnajů velké čtyřky třetí kolo naposledy v roce 2012, ale od té doby to uměla jen na oblíbené londýnské trávě. "Můj hlavní cíl, když jsem sem jela, bylo uhrát třetí kolo," řekla Kvitová. Na pařížské antuce plán naplnila po výhře nad Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou 6:3 a 6:2. "Jestli to ze mě spadne? Možná, ale jsem čtvrtá nasazená a jsem pořád favoritkou, tak až v semifinále to možná přijde," usmála se Kvitová. 

Především měla radost, že po dvou nevýrazných výkonech a množství chyb v prvním a druhém kole předvedla lepší hru. "Jsem ráda, že jsem překlenula ty dvě blbý kola a dneska to bylo lepší," uvedla. Znovu u ní platí, že s přibývajícími koly a kvalitnější soupeřkou hraje lépe. "Jsem donucená něco předvést víc. V začátcích turnajů se necítím komfortně. Nevím, co od sebe čekat, a ty nervy do toho, že musím vyhrát a jsem velká favoritka. Jak je to dál v turnaji, tak se moje hra zvedá."

Proti Beguové vypadala mnohem soustředěněji než v předešlých duelech. Skoro to připomínalo její zaujetí, které mívá ve finálových zápasech. "Nechci to přirovnávat k finále, ale byl to jeden z těch lepších zápasů. Nevím, jestli jsem byla v zóně, nebo nebyla, asi bych to tak neřekla, ale byla jsem hodně zkoncentrovaná a šla jsem do toho v každém úderu, protože jinak bych nevyhrála," řekla Kvitová.

V dalším utkání dvojnásobnou vítězku Wimbledonu čeká Timea Bacsinszká ze Švýcarska, s kterou prohrála na úvod roku v Šen-čenu. "Je to druhý týden grandslamu a stát se může cokoliv. Každý zápas ale už bude náročný, k tomu je oproti jiným turnajům volný den mezi zápasy, ale zkušenosti už s tím mám," řekla.

Po výhře nad Beguovou měla Kvitová opět dobrou náladu. Hned se sama ptala, kolik má teď dohromady nevynucených chyb v turnaji. "110," rychle si se smíchem odpověděla, protože byla ráda, že tentokrát na kurtu zkazila jen devětkrát.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články