Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Šarapovová o účasti ve finále FC: Uvidíme. Do listopadu mám šílený program

Berlín - Ruská tenistka Maria Šarapovová nechává otázku své účasti v listopadovém finále Fed Cupu v České republice otevřenou. O startu se bývalá světová jednička rozhodne až v závěru sezony.

Maria Šarapovová
zdroj: ČTK/AP autor: Daniel Ochoa de Olza

"Uvidíme. Finále je v Česku až v listopadu, do té doby se může stát spousta věcí," uvedla Šarapovová v rozhovoru pro německý tisk. Pětinásobná grandslamová šampionka letos pomohla Rusku k postupu z prvního kola Fed Cupu přes Polsko, vítězné semifinále s Německem poté vynechala kvůli zranění.

Účast ve Fed Cupu vždy Šarapovová pečlivě zvažuje s ohledem na nahuštěný program. "Především pro špičkové hráčky je sezona extrémně dlouhá a náročná," uvedla. "Zvlášť dvoutýdenní grandslamy z vás vysají spoustu sil, na nich si nemůžete dovolit zaváhat. Pak je na konci října Turnaj mistryň v Singapuru a dva týdny po konci tour je ještě finále Fed Cupu. Šílený program," dodala úřadující vítězka Roland Garros.

Fed Cup Šarapovová hraje i proto, aby mohla startovat na olympijských hrách. V Londýně 2012 získala stříbro a pro Rio de Janeiro sní o zlatu. "V Londýně to byla skvělá zkušenost. Vyrůstala jsem v Rusku, kde je olympiáda součástí kultury a má obrovskou váhu. Proto byl odjakživa můj sen zúčastnit se her," řekla rodačka ze sibiřské Ňaganě, jež dlouhodobě žije v USA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články