Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Plíšková udolala v dešti Beckovou, dál jde i Strýcová a Koukalová

Praha - Karolína Plíšková zvládla vstup do Prague Open a ve Stromovce porazila v utkání hraném za mírného deště Němku Anniku Beckovou 2:6, 6:1 a 6:3. Dařilo se i dalším Češkám, turnajová trojka Strýcová si poradila s Američankou Madison Brengleovou 7:6, 6:3 a na divokou kartu hrající Klára Koukalová s Němkou Julií Görgesovou 7:6, 6:2.

Na kurt se světová čtrnáctka Plíšková dostala kvůli dešti s tříhodinovým zpožděním oproti plánu a první set s Beckovou (80. WTA) ztratila. "Na začátku to bylo všelijaké. Byla jsem ztuhlá a necítila jsem servis ani údery," řekla. Od stavu 1:1 ve druhém setu ale získala Plíšková šest her v řadě, srovnala krok a nepřibrzdila ji ani třičtvrtěhodinová pauza za stavu 1:2 v rozhodující sadě. "Ve druhé sadě už jsem se do toho dostala a ve třetí byla jasně lepší," doplnila.

Zápas se hrál v desetistupňovém chladu. Déšť navíc nahrával soupeřce, jelikož se zvlhlé míče zpomalovaly. "V tomhle počasí servis skoro nefunguje a ona se výborně hýbe, takže se dal míč těžko zabít. Byl to proto boj až do konce," řekla česká fedcupová reprezentantka a poděkovala hrstce věrných diváků za podporu. Plíšková na sobě přes studené a mokré počasí měla jen tričko bez rukávů. "Nemám tričko s dlouhým rukávem, takže jsem neměla na výběr," vysvětlila.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková, Strýcová i Koukalová jsou v Praze ve 2. kole

V dalším utkání Plíškovou čeká Cvetana Pironkovová z Bulharska (54.). Jediné vzájemné utkání předloni na antuce prohrála. "Podle toho zápasu nebudu soudit. Moc o ní nevím, ale nic extra není, že by střílela nebo byla nebezpečná odzadu. Když navážu na výkon z konce zápasu s Beckovou, tak v pohodě," řekla Plíšková.

Světovou dvaadvacítku Strýcovou v dalším kole čeká Ruska Jelena Vesninová a Koukalová se střetne se sedmnáctiletou Anou Konjuhovou z Chorvatska. Už v pondělí postoupily Denisa Allertová a Kateřina Siniaková. Výčet Češek ve 2. kole ještě není konečný, další vzejde z duelu turnajové dvojky Lucie Šafářová s Terezou Smitkovou a šanci má i Lucie Hradecká. Jejich zápasy byly přeloženy na středu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články