Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Šafářová ve Stuttgartu postoupila, Strýcová dohrála

Stuttgart - Lucie Šafářová potvrdila v prvním kole turnaje ve Stuttgartu pozici favoritky a porazila ukrajinskou hráčku z kvalifikace Katerynu Bondarenkovou 7:6 a 6:4. Její fedcupová spoluhráčka Barbora Strýcová naopak vypadla.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Světová třináctka Šafářová se na postup přes 148. hráčku žebříčku Bondarenkovou ve svém prvním letošním duelu na antuce nadřela. Zápas trval hodinu a tři čtvrtě a česká tenistka v tie-breaku první sady čelila dvěma setbolům. Zkrácenou hru nakonec vyhrála 10:8 a vyrovnaný druhý set rozhodla brejkem v devátém gamu na 5:4. Vítězství následně zpečetila čistou hrou.

V druhém kole se Šafářová utká se čtvrtou nasazenou Caroline Wozniackou z Dánska, jež měla coby turnajová čtyřka na úvod volno. Do druhého kola byla nasazena také trojka Petra Kvitová, kterou čeká Američanka Madison Brengleová.

Strýcová utrpěla ve Stuttgartu třetí porážku na okruhu WTA v řadě. Devětadvacetiletá tenistka nestačila na Garbiňe Muguruzaovou a španělské soupeřce v prvním vzájemném zápase podlehla 1:6, 4:6.

Strýcová nezvládla úvodní zápasy ani na předchozích podnicích v Indian Wells a v Miami, kde byla nasazena do 2. kola. S jednadvacetiletou Muguruzaovou rychle prohrávala 0:5 a teprve poté začala při svém podání bodovat. Sama si za celý zápas vypracovala jediný brejk, který v závěru druhé sady proměnila. Znamenal však jen snížení na 3:5, soupeřka další drama nepřipustila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články