Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Blíží se tenisový Prague Open, představit by se mohla i Jankovičová

Praha – Příští týden startuje v pražské Stromovce turnaj WTA Tour J&T Banka Prague Open, na kterém se objeví i řada českých tenisových hvězd včetně Karolíny Plíškové a Lucie Šafářové. Organizátoři lákají, že objevit by se mohla i bývalá světová jednička Jelena Jankovičová, která prý projevila zájem o divokou kartu a o její účasti se rozhodne do pátku. Přímé přenosy z J&T Banka Prague Open můžete od 27. dubna sledovat na ČT sport a našem webu a vyvrcholení turnaje 1. a 2. května na ČT 2. 

Vedle světové dvanáctky Plíškové a třináctky Šafářové mají jistou účast v hlavní soutěži třiadvacátá hráčka žebříčku Barbora Strýcová a Tereza Smitková (60. WTA). Do turnaje se můžou dostat buď přímo, z kvalifikace, či díky volné kartě Kateřina Siniaková (76.), Klára Koukalová (85.) a Denisa Allertová (93.).

Další hráčky jako Lucie Hradecká nebo Barbora Krejčíková, kterou vede bývalá vítězka Wimbledonu Jana Novotná, nastoupí do kvalifikace. V té budou i mladé tenistky Markéta Vondroušová, Marie Bouzková a Gabriela Pantůčková. "Je to příležitost vidět hrát na domácí půdě české holky, které jsou pro nás prioritou. I pro českého diváka jsou atraktivnější, proto jim chceme dát i divoké karty," řekla ředitelka turnaje Petra Černošková.

Rozdělování divokých karet na turnaje WTA je poměrně složité. Jedinou jistotu má do hlavní soutěže zatím díky titulárnímu partnerovi turnaje Slovenka Kristina Schmiedlová (585.). O majitelkách zbylých tří karet se rozhodne do pátečního odpoledne. Jednu by mohla dostat světová osmnáctka Jankovičová, která má jako hráčka světové dvacítky při žádosti o divokou kartu přednost před ostatními. "Vyměnili jsme si maily s jejím manažerem, ale ještě se nerozhodla," řekla Černošková.

Nejvýše nasazenou by měla být světová desítka Carla Suárezová ze Španělska, která letos už dvakrát porazila Kvitovou. Dvojkou bude Plíšková, trojkou Šafářová. Diváci uvidí i dvojnásobnou grandslamovou šampionku Světlanu Kuzněcovovou z Ruska, Italku Camilu Giorgiovou či nadějnou Švýcarku Belindu Bencicovou.

"Startovní pole je na to, že jde o nejmenší turnaj na WTA, dost silné. Pro diváky je ale dobře, že přijede tolik dobrých hráček," řekla Karolína Plíšková. Diváci budou mít stejně jako na předchozí turnaje ITF Sparta Prague Open, na které turnaj WTA navazuje, vstup zdarma. Pořadatelé plánují postavit centrální dvorec s kapacitou 2500 lidí, pro které by měla do Stromovky fungovat kyvadlová doprava. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kurty na Spartě se připravují na blížící se Prague Open
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články