Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Šafářová po dramatické dvouhře: Pět mečbolů už je hodně

Ostrava - Lucie Šafářová zajistila českému týmu v semifinále Fed Cupu důležitý první bod. Měla však namále, když ve druhé sadě musela odvracet pět mečbolů své soupeřky Caroline Garciaové. "Nepamatuju, že bych někdy otočila zápas z pěti mečbolů. Pět už je hodně," řekla Šafářová po vítězství 4:6, 7:6 a 6:1.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Mečboly odvracela při svém podání ve druhém setu za stavu 4:5. Při všech zahrála odvážně, dobře podávala, jednou dala eso, a nenechala jednadvacetiletou soupeřku zápas dokončit. "Do poslední chvíle jsem věřila, že se to točí a budu schopná vyhrát. I na mečboly jsem se snažila zkoncentrovat a jít do toho naplno," řekla.

Lucie Šafářová: "Nejdůležitější je se nesoustředit na stav, ale koncentrovat se na servis a mít plán a hlavně odvahu, že to ještě nevzdávám. Uvolnila jsem se a říkala si, že to nedám a ještě to otočím."

Při prvním mečbolu si pomohla prvním servisem, při pátém trefila eso. Dvakrát zahrála odvážně druhé podání. "Šla jsem do toho, protože jsem věděla, že když to tam jenom nahodím, tak ona mi to zabije, tak jsem do toho musela jít," řekla.

Soupeřka pak byla ve špatné pozici. Pětkrát ji dělil od zisku bodu jeden fiftýn, ale ani jednou neuspěla, což psychicky nezvládla. "Už si myslí, že má zápas v kapse a najednou se to začne otáčet. To je pak nepříjemná pozice," řekla Šafářová.

V zápase využila i svých fedcupových zkušeností. Sice se dlouho nemohla prosadit, ale od začátku roku 2012 má pozitivní bilanci 8:2. "Když jsem začínala hrát Fed Cup, tak jsem bývala extrémně nervózní a ty výkony nebyly tak dobrý. Moje fedcupová cesta bývala docela trnitá," řekla Šafářová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články