Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Berdych postoupil v Monte Carlu přes Stachovského do 3. kola

Monte Carlo - Tomáš Berdych v prvním letošním utkání na antuce porazil v Monte Carlu 6:4 a 7:6 Ukrajince Sergeje Stachovského. Na prestižním turnaji kategorie Masters tak nejlepší český tenista postoupil do třetího kola.

Osmý hráč žebříčku Berdych se se světovou padesátkou Stachovským přetahoval hodinu a tři čtvrtě. V prvním setu se český favorit dostal do vedení 3:1, následně však výhodu brejku ztratil a Ukrajinec vyrovnal. Sadu získal Berdych díky dalšímu prolomení soupeřova podání v desátém gamu, kdy proměnil třetí setbol.

Berdych: Vydřené vítězství

V první hře druhého setu zachránil Berdych své podání navzdory třem brejkbolům, jež byly poslední v zápase. Sada dospěla do tie-breaku, který devětadvacetiletý Čech ovládl hladce 7:2 a Stachovského porazil i v šestém vzájemném duelu.

"Bylo to docela vydřené vítězství, zvlášť proto, že jsme proti sobě hráli letos už potřetí (po Dubaji a Indian Wells). Antuka pro Sergeje asi není nejoblíbenější povrch, ale dneska hrál opravdu skvělý tenis. Rozhodně mě potrápil během obou setů," řekl Berdych.

O postup do čtvrtfinále bude Berdych hrát s dvanáctým nasazeným Robertem Bautistou. Se Španělem má rodák z Valašského Meziříčí vyrovnanou zápasovou bilanci 2:2, v jediném duelu na antuce loni na Roland Garros zvítězil.

Hladkými výhrami vstoupili do turnaje bývalí šampioni z Monte Carla. Obhájce titulu Stan Wawrinka ze Švýcarska porazil 6:1, 6:4 Argentince Juana Mónaca, přemožitele Jiřího Veselého. Osminásobný vítěz z let 2005-2012 Rafael Nadal ze Španělska zdolal 6:2, 6:1 Francouze Lucase Pouillea.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu:

Dvouhra - 2. kolo:

Berdych (6-ČR) - Stachovskij (Ukr.) 6:4, 7:6 (7:2), Wawrinka (7-Švýc.) - Mónaco (Arg.) 6:1, 6:4, Robredo (16-Šp.) - Granollers (Šp.) 6:1, 6:1, Federer (2-Švýc.) - Chardy (Fr.) 6:2, 6:1, Dimitrov (9-Bulh.) - Fognini (It.) 6:3, 6:4, Simon (10-Fr.) - Paire (Fr.) 6:4, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články