Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Berdych se v žebříčku posunul na 8. místo, Plíšková je dvanáctá

Londýn - Český tenista Tomáš Berdych se po turnaji v Miami, kde zopakoval semifinálovou účast z loňského roku, posunul v žebříčku ATP na 8. místo před Švýcara Stanislase Wawrinku. Berdychův přemožitel Andy Murray, jenž ve finále podlehl světové jedničce Novaku Djokovičovi, si polepšil na 3. příčku.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/ZUMA

Do role české dvojky za Petrou Kvitovou, které stále patří 4. místo, se znovu posunula Karolína Plíšková. Čtvrtfinalistka z Miami si polepšila o dvě místa na nové životní maximum a na 12. příčce těsně předstihla třináctou Lucii Šafářovou, která na Floridě ztroskotala už ve 2. kole a o dvě místa klesla.

Pád o dvě místa potkal i Rafaela Nadala, který v Miami nečekaně vypadl už ve 3. kole. Pro Španěla, jehož v posledních sezonách trápily zdravotní problémy, je pátá příčka nejhorším žebříčkovým postavením od června 2013.

V pořadí WTA se poprvé v kariéře do elitní desítky propracovala Carla Suárezová. Španělská finalistka turnaje v Miami vystoupala o dvě místa a je desátá. Světový trůn dál suverénně drží její finálová přemožitelka Serena Williamsová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články