Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Berdych v Miami do finále neprošel, Murraymu podlehl ve dvou setech

Miami - Tomáš Berdych skončil na turnaji série Masters v Miami stejně jako loni před branami finále. Český tenista v semifinále prohrál s Britem Andym Murraym dvakrát 4:6 za hodinu a 42 minut.

Tomáš Berdych na turnaji v Miami
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Osmý nasazený Berdych ztratil zápas kvůli špatným začátkům setů. V první i ve druhé sadě se opakoval stejný scénář: Berdych si prohrál hned první podání, vzápětí sice získal brejk zpět, ale pak znovu přišel o servis, na což už nedokázal reagovat. "Udělal jsem hodně věcí dobře, nemám si na co stěžovat. Dobře jsem podával v důležitých momentech a kontroloval výměny," řekl Murray po utkání.

Berdych letos prohrál s Murraym i podruhé. Poprvé na bývalého svěřence Daniela Vallverdua z Venezuely, který nyní vede právě českého hráče, nestačil na Australian Open. Celkově mají nyní Berdych a Murray vyrovnanou bilanci 6:6.

"Musím říct, že Andy dokázal jako v Austrálii zopakovat ten hodně agresivní výkon, přičemž i tak dokázal dost měnit hru. V tomhle je hodně nepříjemný, nedělal vůbec žádné lehké chyby a potom je to strašně těžké. On předvedl výborné utkání, s tím se nedá nic dělat, musím se přes to posunout a jít dál," řekl Berdych.

Podle českého hráče změnil Murray letos taktiku oproti předchozím zápasům. "Hraje daleko agresivněji, nutí se do toho daleko víc a drží se základní čáry, což předtím nedělal a viděl, že to není cesta, jak se mnou hrát. Tohle změnil a dělá to dobře, takže mně nezbývá, než na to najít recept a poprat se s tím příště," řekl Berdych.

"Udělal jsem hodně věcí dobře, nemám si na co stěžovat. Dobře jsem podával v důležitých momentech a kontroloval výměny," řekl Murray po utkání.

Přesun na antuku

Nyní čeká Berdycha přesun z Ameriky do Evropy, kde začne přípravu na antukovou část roku. "Teď mě čeká asi nejtěžší část sezony. Budu mít plné ruce a nohy se na to přichystat," řekl český hráč. "Je to pro mě výzva, loni jsem neměl až tak hvězdné výsledky, takže prostor pro zlepšení tam je a já se na to moc těším," dodal.

Devětadvacetiletý Berdych se na turnaji série Masters, nejvyšší kategorie po grandslamech, dostal do finále v minulosti třikrát. Naposledy to dokázal před třemi lety v Madridu, trofej získal pouze v Paříži před deseti lety.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články