Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Karolínu Plíškovou zastavila i v Indian Wells Halepová

Indian Wells - Pro Karolínu Plíškovou skončil tenisový turnaj v Indian Wells v osmifinále. Podruhé během měsíce dvaadvacetiletá Češka nestačila na světovou trojku Rumunku Simonu Halepovou, které podlehla dvakrát 4:6. Plíšková, jež v sobotu oslaví 23. narozeniny, doplatila v obou setech na to, že v sedmém gamu pustila soupeřku do brejku.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Vincent Thian

Plíšková si proti Halepové zahrála na konci února finále v Dubaji. Tehdy podlehla 4:6, 6:7 a set jí nesebrala ani v úterý v Kalifornii. S rumunskou favoritkou čtyřikrát ztratila servis, svoji velkou zbraň.

"Dobře jsem returnovala, to je důvod, proč jsem nad ní mohla vyhrát," řekla Halepová. "Snažila jsem se hrát svoji hru, být agresivní a zůstat u základní čáry. Občas jsem musela krok dozadu, protože dávala velké rány, ale věřila jsem si a to je moc důležité," dodala vítězka.

Mezi nejlepší osmičkou ženské dvouhry chybí překvapivě i druhá hráčka světového žebříčku Maria Šarapovová, jež už potřetí za sebou nestačila na obhájkyni titulu Flavii Pennettaovou. Italská tenistka zvítězila po neobvyklé pauze mezi prvním a druhým setem nad Ruskou 3:6, 6:3 a 6:2.

Zápas Šarapovové s Pennettaovou začal lépe pro světovou dvojku, ale pak Italka na chvíli opustila dvorec, aby dala průchod emocím. A následně vývoj otočila. "Ženy někdy mají takové chvíle. Prostě potřebují všeho nechat a jít se vykřičet," řekla. Když se Pennettaová vrátila na kurt, vyhrála nad dvojnásobnou vítězkou turnaje deset z posledních 13 her.

V mužském osmifinále Masters v Indian Wells nechybí s Tomášem Berdychem a Lukášem Rosolem ani čtyřnásobný šampion Roger Federer. V odvetě za šokující výsledek na Australian Open porazil Itala Andrease Seppiho 6:3 a 6:4. "Tehdy jsem měl špatný den. Teď jsem měl šanci k odvetě a do určité míry můžu zápas (z Melbourne) vymazat z paměti," řekl třiatřicetiletý Švýcar.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články