Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Berdych, Rosol i Plíšková jsou v Indian Wells ve 3. kole, Šafářová vypadla

Indian Wells (USA) – Tomáš Berdych vstoupil do turnaje v Indian Wells vítězstvím 6:1, 6:4 nad Ukrajincem Sergejem Stachovským a prošel do třetího kola. Devátý nasazený hráč se o osmifinále utká s domácím Stevem Johnsonem. Dál jde i Lukáš Rosol. Český tenista se o postup zasloužil obratem v duelu se Slovákem Martinem Kližanem, který vyhrál 4:6, 6:0 a 6:3. Už v osmifinále je pak Karolína Plíšková, která porazila Španělku Garbiňe Muguruzovou 7:5 a 6:4. Naopak ve třetím kole vypadla Lucie Šafářová. Desátá nasazená hráčka podlehla Ukrajince Elině Svitolinové 6:7 a 5:7.

Lukáš Rosol
zdroj: Isifa/Getty Images

Rosol tak zvládl svůj první zápas po neúspěšném vystoupení v Davisově poháru proti Austrálii. Proti Kližanovi se sice pomaleji rozjížděl a prohrál první set, ale ve druhé sadě nadělil soupeři kanára. Klíčové bylo především to, že ve druhém setu potvrdil brejk na 3:0, přestože odvracel tři brejkboly a šestkrát byla shoda. Následně dovedl zápas k výhře.

Překvapením druhého kola bylo vyřazení turnajové sedmičky Stana Wawrinky ze Švýcarska, kterého porazil 6:3, 3:6, 6:3 Robin Haase. Nizozemec bude dalším Rosolovým soupeřem.

Úspěšný vstup do prestižního kalifornského podniku zaznamenali ve druhém kole také bývalé světové jedničky Roger Federer ze Švýcarska a jeho španělský rival Rafael Nadal. Do osmifinále prošla Američanka Serena Williamsová, jež v Indian Wells startuje po čtrnáctileté absenci.

Turnajová čtrnáctka Plíšková potvrdila v souboji s dvaadvacátou hráčkou světa Muguruzovou kvalitní servis, který ani jednou neztratila a dovolila soupeřce jediný brejkbol. Sama naopak Španělce v každém setu jedno podání sebrala a za hodinu a půl slavila postup. Plíšková se v osmifinále podle očekávání utká se třetí nasazenou Simonou Halepovou z Rumunska, jež ve třech setech zdolala Američanku Varvaru Lepchenkovou.

Šafářová vzala Svitolinové jako první podání, ale hned ho sama ztratila a neuspěla ani v tie-breaku. Podobně na tom byla i ve druhém setu, když vedla 2:0, ale dovolila soupeřce skóre otočit a za stavu 5:6 prohraným servisem umožnila Ukrajince postup.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Indian Wells:

Muži (dotace 5,381.235 milionů dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Rosol (27-ČR) - Kližan (SR) 4:6, 6:0, 6:3, Dolgopolov (Ukr.) - Giraldo (29-Kol.) 6:1, 7:6 (7:4), Young (USA) - Chardy (31-Fr.) 6:4, 6:2.

Ženy (dotace 5,381.235 milionů dolarů):

Dvouhra - 3. kolo: Svitolinová (23-Ukr.) - Šafářová (10-ČR) 7:6 (7:5), 7:5, Watsonová (Brit.) - A. Radwaňská (7-Pol.) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články