Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kdo nastoupí? To určím až těsně před losem, řekl kapitán Austrálie Masur

Ostravy – V žebříčku Davis Cupu je dělí velká mezera. Zatímco Češi jsou první, Austrálie je až patnáctá. Její tenisté však do Ostravy přijeli s jasným cílem, postoupit do čtvrtfinále. Chtějí využít absence dvou českých opor Tomáš Berdycha a Radka Štěpánka, i když uznávají, že výběr kapitána Jaroslava Navrátila je stále silný.

Je nám líto, video expirovalo.
O nominaci Australanů pro Davis Cup v Ostravě se rozhodne až před losem

"Lukáš Rosol a Jiří Veselý jsou také velmi dobří hráči, není důležité nějak uvažovat o tom, kdo tady je a kdo není," uvedl kapitán Austrálie Wally Masur.

I Australané postrádají svoji největší oporu. Do Česka kvůli zranění nepřiletěl Nick Kyrgios. Masur má tak na výběr z pětice Bernard Tomic (38. v žebříčku ATP), Samuel Groth, Lleyton Hewitt, Thanas Kokkinakis a Alex Bolt.

Kdo do zápasu nastoupí, však zatím australský kapitán tají. "Náš tým je univerzální. Máme z čeho vybírat. Konkrétní sestavu určím až před čtvrtečním losem," řekl Masur.

S největší pravděpodobností do prvních dvojher zasáhnou nejlépe postavení tenisté v žebříčku, tedy Tomic a Groth. Bez šance ale stále není ani bývalá světová jednička a australská legenda Hewitt. "Jsem připravený odehrát tři zápasy, ale musíme se domluvit a postavit tým, který vyhraje tři body. To je náš hlavní cíl," řekl čtyřiatřicetiletý tenista, jenž má na svém kontě vítězství na Wimbledonu či USA Open.

Austrálie je druhou nejúspěšnější zemí v Davis Cupu. Titul získala osmadvacetkrát, naposledy však v roce 2003.

Zdroj
isport.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články