Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Plíšková znovu zvládla souboj se Šafářovou a je v semifinále

Dubaj Karolína Plíšková vyhrála druhý čtvrtfinálový duel s Lucií Šafářovou na okruhu WTA za sebou. Na turnaji v Dubaji dnes navázala na vítězství z minulého týdne z Antverp a po výhře 3:6, 7:6, 6:1 nad jedenáctou nasazenou krajankou postoupila na lukrativním podniku s dotací 2,5 milionu dolarů mezi čtveřici nejlepších.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Tertius Pickard

V semifinále Plíšková narazí na Garbiňe Muguruzaovou, která zase vyhrála španělský souboj nad Carlou Suárezovou, přemožitelkou Petry Kvitové z 3. kola. Muguruzaová porazila svoji deblovou partnerku 6:7, 6:3 a 6:3. Plíšková se utká s rodačkou z Venezuely podruhé v kariéře, na antuce při French Open 2013 česká tenistka prohrála 1:2 na sety.

Plíšková, která hraje na čtvrtém kontinentu za poslední čtyři týdny, v úvodu zápasu více kazila a v přestávkách mezi gamy působila ve třicetistupňovém vedru unaveným dojmem. Šafářové stačil k zisku první sady jediný brejk, vedení se rychle ujala i v druhém setu a zdálo se, že je rozhodnuto.

Dvaadvacetiletá Plíšková, jež se tento týden vyšplhala v žebříčku nejvýš v kariéře na 18. místo, pak ale po pohovoru s trenérem Jiřím Vaňkem na kurtu znovu zabrala. Vyrovnala na 3:3 a za stavu 5:4 měla při podání o šest let starší soupeřky setbol, ten ale ještě nevyužila. Sadu dotáhla do zkrácené hry a v ní už uspěla.

Na vítězné vlně se udržela i v úvodu rozhodujícího setu a světovou patnáctku dostávala při jejím podání pod tlak. Šafářová, která odehrála maratonský, takřka tříhodinový zápas už v 2. kole s Casey DellAcquaovou, vadla a první game získala až po velkém boji za stavu 0:4. Manko už ale nesmazala a po dvou hodinách a 28 minutách Plíšková proměnila první mečbol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články