Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Gasquet ovládl turnaj v Montpellieru, García-López triumfoval v Záhřebu

Montpellier Francouzský tenista Richard Gasquet získal v Montpellieru potřetí titul na turnaji Open Sud de France. Cestu k jedenácté trofeji v kariéře mu usnadnil Polák Jerzy Janowicz, který finále za stavu 0:3 pro nemoc vzdal. Turnaj v Záhřebu ovládl Španěl Guillermo García-López, který v duelu třicátníků zdolal Andrease Seppiho 7:6, 6:3.

Richard Gasquet
zdroj: imago sportfotodienst

Gasquet, jenž podnik vyhrál v roce 2006, kdy ho ještě pořádal Lyon, a v roce 2013, vyřadil v semifinále obhájce titulu Gaëla Monfilse. Nejvýše nasazenému krajanovi oplatil loňskou finálovou porážku a proti Janowiczovi šel v roli favorita.

Čtyřiadvacetiletý polský tenista ale nebyl zdravotně v pořádku. Podle polských médií už semifinále odehrál s teplotou a dnes během tří gamů neuhrál ani jeden fiftýn. Po devíti minutách na kurtu zápas vzdal.

García-López vyhrál turnaj v Záhřebu

Guillermo García-López tak v jednatřiceti letech získal čtvrtý titul v kariéře. O rok mladší Ital Andreas Seppi svou sbírku tří trofejí nerozšířil. 

V minulé sezoně obstarali třicetiletí a starší hráči na okruhu ATP finálový souboj na pěti turnajích. Letos je duel "veteránů" na programu i v Quitu, kde se o titul utkají čtyřiatřicetiletý Victor Estrella a o rok mladší Feliciano López.

Tenisový turnaj mužů v Montpellieru (tvrdý povrch, dotace 494.310 eur)

Dvouhra - finále: Gasquet (4-Fr.) - Janowicz (5-Pol.) 3:0 skreč
Čtyřhra - finále: Daniell, Sitak (N. Zél.) - Inglot, Mergea (1-Brit./Rum.) 3:6, 6:4, 16:14

Tenisový turnaj mužů v Záhřebu (tvrdý povrch, dotace 494.310 eur): 

Dvouhra - finále: García-López (3-Šp.) - Seppi (5-It.) 7:6 (7:4), 6:3.
Čtyřhra - fináleDraganja, Kontinen (2-Chorv./Fin.) - Martin, Raja (Fr./Indie) 6:4, 6:4. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články