Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

První semifinále po návratu. Vaidišová na turnaji ITF v Midlandu zatím válí

Midland (USA) – Nicole Vaidišová si poprvé po svém návratu na tenisové kurty vyzkouší, jaké je to bojovat o finále. Bývalá světová sedmička postoupila z kvalifikace až do semifinále turnaje ITF v Midlandu, kde narazí na Tatjanu Mariovou z Německa. Mezi nejlepšími čtyřmi se na akci s dotací 100 tisíc dolarů dostala i další Češka Kateřina Vaňková.

Pětadvacetiletá Vaidišová letos nejdříve třikrát v kvalifikaci turnajů ITF neuspěla, ale v hale v Midlandu se jí daří. Vyhrála tři zápasy v kvalifikaci a další tři v hlavní soutěži. Naposledy ve čtvrtfinále zdolala Američanku Caitlin Whoriskeyovou (316. WTA).

"Každý vítězný zápas je skvělý," řekla Vaidišová po kvalifikaci. "Mám za sebou jen pár turnajů a uvidíme, jak to půjde, ale jsem zdravá, což je pro mě nejdůležitější. Nevím, jak se mi bude dařit, a ani jsem si v této fázi nestanovila žádný cíl. Chci hrát co nejlépe a hlavně musím být trpělivá," řekla.

Rodačka z Norimberku skončila s tenisem na jaře 2010 a od té doby podstoupila dvě operace ramena. Do svých dvaceti let vyhrála šest turnajů WTA a zahrála si semifinále Roland Garros a Australian Open.

K tenisu se Vaidišová vrátila loni v září a absolvovala v USA čtyři turnaje ITF. Jejím maximem bylo čtvrtfinále v Las Vegas a aktuálně je v žebříčku dvouhry WTA na 594. místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články