Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Karolína Plíšková si zahraje v Sydney finále s Kvitovou

Sydney - Na turnaji v Sydney došlo na české finále. O titul si zahrají druhá nasazená Petra Kvitová s Karolínou Plíškovou. V semifinále uspěla jako první Plíšková, která vyřadila za pětapadesát minut Němku Angelique Kerberovou 6:3 a 6:2. Kvitová pak oplatila kvalifikantce Cvetaně Pironkovové z Bulharska porážku z loňského roku a obhájkyni titulu porazila 7:5 a 6:1.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Rob Griffith

V českých soubojích se Kvitové daří, v minulé sezoně ovládla všech deset zápasů a celkově už nad krajankami vyhrála na WTA Tour čtrnáctkrát v řadě. K ryze českému finále dvouhry dojde po šesti letech a znovu u toho bude Kvitová. V lednu 2009 vyhrála v Hobartu nad Ivetou Melzerovou, tehdy hrající pod dívčím jménem Benešová, a získala svůj první titul v kariéře.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová se s Plíškovou střetla jednou. Loni ve Wu-chanu svedly krajanky třísetovou bitvu, z které vyšla vítězně Kvitová. "Karolína hraje výborně a na finále se těším. Bude to proti krajance trochu jiné, poznaly jsme se více při finále Fed Cupu. Má tady výborné výsledky, takže si musím dát pozor," řekla Kvitová.

Dvaadvacetiletá Plíšková se opět opírala o výborný servis, dala sedm es a nepovolila Němce ani jeden brejkbol. Razantnější a přesnější byla také ve výměnách a sebejistě zvítězila. "Odehrála jsem výborný zápas," pochvalovala si Plíšková po svém prvním postupu do finále turnaje WTA kategorie Premier.

Díky účasti ve finále se Plíšková nejspíše poprvé v kariéře posune v žebříčku dvouhry do dvacítky. A ještě před druhým semifinále doufala, že se o svůj čtvrtý titul utká s Kvitovou. "Je podobná hráčka jako já a ráda bych si s ní tady zahrála finále," přála si Plíšková.

Kvitová udělala Plíškové radost. Sice nezačala proti Pironkovové dobře a prohrávala v úvodu 0:2, ale první set otočila a v koncovce získala. Zbytku zápasu už dominovala. Ve druhém setu při svém podání ztratila jen dva míče. "Konečně jsem hrála svoji hru, byla agresivní a aktivní. Jsem ráda, že jsem hrála dobře," řekla Kvitová.

Čtyřiadvacetiletá Kvitová postoupila do finále dvouhry na okruhu WTA už podvacáté v kariéře. Proti Plíškové bude útočit na patnáctý titul. V Sydney se Kvitová nebo Plíšková stane první českou vítězkou po Janě Novotné, která turnaj vyhrála v roce 1991. České finále je na programu v pátek od 9:30 SEČ.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články