Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Záhlavová-Strýcová postoupila přes Wozniackou, bývalá jednička skrečovala

Sydney - Barbora Záhlavová-Strýcová na turnaji v Sydney pokračuje. V úvodním kole přešla přes Dánku Caroline Wozniackou. Bývalá světová jednička zápas za stavu 4:6, 1:1 skrečovala. O čtvrtfinále si zahraje také Karolína Plíšková, naopak pro Lucii Šafářovou generálka na Australian Open skončila.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Rick Rycroft

Čtvrtá nasazená Wozniacká v minulém týdnu Záhlavovou-Strýcovou vyřadila v semifinále v Aucklandu, k dnešní úspěšné odvetě české tenistce pomohlo zranění soupeřky. Wozniackou trápí bolavé zápěstí.

"Vystřelovala mi bolest pokaždé, když jsem trefila bekhend. Nechtěla jsem, aby se to zhoršilo. Myslím ale, že v Melbourne budu moci hrát," řekla Wozniacká týden před začátkem Australian Open.

Šafářová prohrála po více než tříhodinové bitvě a téměř třech letech s domácí Samanthou Stosurovou, i když proti ní nastoupila s výbornou vzájemnou bilancí 9:2 a po šesti výhrách v řadě. "Je to pro mě docela důležité vítězství," řekla Stosurová, které se na domácím turnaji v Sydney nedaří a už čtyřikrát nezvládla hned úvodní zápas. Ve 2. kole se někdejší vítězka US Open utká se Záhlavovou-Strýcovou.

Velkou výzvu má před sebou Karolína Plíšková, kterou čeká třetí tenistka světa a turnajová jednička Simona Halepová z Rumunska, s níž se poměří poprvé v kariéře. Soupeřku pro boj o postup do čtvrtfinále už zná i druhá nasazená Petra Kvitová, jež vstoupí do soutěže utkáním s Číňankou Pcheng Šuaj, kterou světová čtyřka zatím ve všech šesti zápasech porazila.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Sydney:

Muži: Dvouhra - 1. kolo: Mayer (5-Arg.) - Becker (Něm.) 7:6 (7:3), 6:2.

Ženy: Dvouhra - 1. kolo: Karolína Plíšková (ČR) - Hercogová (Slovin.) 6:4, 6:4, Cibulková (7-SR) - Mladenovicová (Fr.) 6:2, 6:2, Pironkovová (Bulh.) - Pennettaová (8-It.) 6:3, 7:6 (7:4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články