Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Záhlavová-Strýcová postoupila v Aucklandu do čtvrtfinále

Auckland (N. Zéland) - Barbora Záhlavová-Strýcová postoupila na turnaji v Aucklandu do čtvrtfinále. Čtvrtá nasazená hráčka ve druhém kole porazila 6:0, 2:6, 6:4 domácí Novozélanďanku Marinu Erakovicovou a její další soupeřkou bude Američanka CoCo Vandewegheová. Druhé kolo bylo konečnou pro Lucii Hradeckou. Nedařilo se ani Karolíně Plíškové, která nenavázala v Brisbane na úvodní vítězství nad bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou a vypadla ve druhém kole.

Šestadvacátá hráčka světa Záhlavová-Strýcová zahajuje sezonu v Aucklandu poprvé po šesti letech a už nyní tam dosáhla svého nejlepšího výsledku. Erakovicovou, jež je na žebříčku o 50 míst níž, udolala po dvouapůlhodinové bitvě a vzájemnou bilanci s ní srovnala na 2:2. S Vandewegheovou bude hrát poprvé.

Nad síly Hradecké, jež se dostala do hlavní soutěže z kvalifikace, byla Němka Julia Görgesová. Česká tenistka, která figuruje v žebříčku na 153. pozici, prohrála 3:6 a 5:7.

Plíšková podlehla 6:4, 3:6 a 3:6 Rusce Alle Kudrjavcevové, jež se do hlavní soutěže v Brisbane dostala až jako "lucky loser" po odhlášení Španělky Garbiňe Muguruzaové. Loni Kudrjavcevovou porazila ve dvou třísetových bitvách, tentokrát však byla úspěšnější 100. hráčka žebříčku z Ruska.

Zápas se lámal ve druhé sadě - od stavu 3:3 prohrála favorizovaná Češka osm gamů za sebou. Ztratila tak nejen druhý set, ale prakticky i ten třetí, neboť se Kudrjavcevová dostala do vedení 5:0. Plíšková poté třemi získanými hrami závěr zdramatizovala, v devátém gamu při vlastním podání však čistou hrou zápas ztratila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články