Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prostějov v tenisové extralize nasadí i Kvitovou s Berdychem

Prostějov - Vítězka Wimbledonu Petra Kvitová a sedmý hráč světa Tomáš Berdych se letos znovu objeví v tenisové extralize. Nejvyšší domácí soutěž smíšených družstev budou z české špičky hrát i Lukáš Rosol, Radek Štěpánek či Jiří Veselý. Nezúčastní se pouze Lucie Šafářová, která dala pod vedením kanadského trenéra Roberta Steckleyho před začátkem sezony v Austrálii přednost přípravě na Floridě.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Titul obhajuje Prostějov, který letos s výjimkou Fina Jarkka Nieminena spoléhá na české hráče včetně Kvitové a Berdycha. Za Prostějov by mohla znovu hrát i světová šestka Polka Agnieszka Radwaňská, která se připravuje ve Varšavě. "Možnou alternativou je, že by v některém zápase nastoupila. S účastí Berdycha, který nyní startuje na turnajích v Asii, počítáme až ve finále," uvedl šéf prostějovského klubu Miroslav Černošek.

Čtvrtá hráčka světového tenisového žebříčku Kvitová bude hrát extraligu po roční přestávce. Loni zvolila společně se Štěpánkem a Šafářovou přípravu v teple v zámoří. "Jsem ráda, že se po roce vracím do extraligy, tři zápasy v této soutěži beru jako vklad do další sezony. Pomohou mi otestovat výkonnost. Kromě toho mám jen jednou za rok možnost hrát v domácím prostředí," poznamenala Kvitová, která se po krátké dovolené strávené v Monaku a v Dubaji věnuje od minulé středy kondici.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenisovou extraligu budou hrát letos Berdych i Kvitová

Kromě hráčského kádru má obhájce titulu Prostějov také kvalitní trenérské vedení v trojlístku Jaroslav Navrátil, David Kotyza a Jiří Novák. "Sestavu budeme určovat podle kvality protivníka. Nejsilnější tým postavíme hned v prvním zápase proti ČLTK Praha. Nemám obavu, že by mezi námi docházelo k neshodám. Kotyza bude mít na starost ženy a já s Novákem muže," řekl daviscupový kapitán Navrátil.

Tenisová extraliga bude mít stejnou finanční dotaci 800 tisíc korun jako v loňském roce. Bude ji ale hrát pouze devět týmů, neboť celek TK Neridé se odhlásil. "Příští rok budou pouze dvě skupiny po čtyřech účastnících. Chceme, aby hrály extraligu jen nejsilnější týmy," vysvětlil Tomáš Ostárek, jednatel pořádající společnosti Marin Sports.

Od 13. do 15. prosince jsou na programu kvalifikační skupiny v Liberci a v Milovicích. Vítězové postoupí do semifinálových skupin v Přerově a v Prostějově, kde se 19. prosince odehraje finálový zápas. O den později se uskuteční v Přerově vyhlášení ankety Zlatý kanár. Podle pravidel musejí v utkání nastoupit do dvouher minimálně dva domácí hráči a nejvýš čtyři cizinci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články