Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Nikoliv Plíšková, ale Bouchardová je "skokanem roku" na okruhu WTA

Montreal - Karolína Plíšková má za sebou mimořádně vyvedený ročník, cenu WTA pro hráčku s největším zlepšením v letošním roce ale nakonec nezískala. Anketu podle očekávání ovládla Eugenie Bouchardová z Kanady, která obdržela nejvíce hlasů od novinářů i fanoušků. 

Eugenie Bouchardová
zdroj: AP autor: Darron Cummings

Pro dvacetiletou finalistku Wimbledonu Bouchardovou hlasovalo 45 z 58 novinářů a dostala 49 procent hlasů od příznivců. Plíškovou podpořilo 23 procent fanoušků. Bouchardová si letos vedle finále Wimbledonu, ve kterém ji smetla Petra Kvitová, zahrála na grandslamech i semifinále Australian Open a French Open.

Poprvé se kvalifikovala na Turnaj mistryň a rok ukončila na sedmém místě světového žebříčku, přestože do sezony vstupovala jako 32. hráčka světa. "Z ceny má radost, děkuji za hlasy," řekla rodačka z Montrealu, která v únoru povede Kanaďanky v 1. kole Fed Cupu proti českým šampionkám. "Příští rok se chci zlepšovat každý den, což se mi letos dařilo," uvedla Bouchardová.

Plíšková si letos pětkrát zahrála finále turnajů WTA. V prvních třech - v Pattayi, Norimberku a Hongkongu - neuspěla, ale v závěru sezony triumfovala v Soulu a Linci. Vystoupala díky tomu na 23. místo světového žebříčku, ačkoliv se ještě na konci loňského roku pohybovala na 67. příčce, z pozice náhradnice si zahrála na Turnaji šampionek v Sofii a byla nehrající pátou členkou vítězného českého týmu ve Fed Cupu.

V pátek bude známa nejlepší hráčka roku. O cenu se uchází i Kvitová, největší favoritkou je světová jednička Serena Williamsová z USA. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články