Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Plíšková aspiruje na cenu pro "skokana roku" na okruhu WTA

St. Petersburg (USA) – Ocenění za nadmíru vyvedenou sezonu se může dostat Karolíně Píškové. Česká tenistka, která se ještě na konci loňského roku pohybovala na 67. místě žebříčku WTA, letos vystoupala do první třicítky a aspiruje na cenu pro hráčku, jež zaznamenala v této sezoně největší zlepšení. Poprvé v historii ankety se budou moci do hlasování zapojit na oficiálním webu WTA i fanoušci, jejichž výrok se bude počítat jako jeden hlas zástupců médií. 

Sport
zdroj: ČT4

Cenu v roce 2011 získala Kvitová, v 80. letech se vítězkami ankety staly také Hana Mandlíková a Helena Suková. Spolu s dvaadvacetiletou Plíškovou jsou v nominaci Kanaďanka Eugenie Bouchardová, Američanka CoCo Vandewegheová, Australanka Casey Dellacquaová a Francouzka Caroline Garciaová.

Plíšková si letos pětkrát zahrála finále turnajů WTA. V prvních třech - v Pattayi, Norimberku a Hongkongu - neuspěla, ale v závěru sezony triumfovala v Soulu a Linci. Vystoupala díky tomu na 23. místo světového žebříčku, z pozice náhradnice si zahrála na Turnaji šampionek v Sofii a byla nehrající pátou členkou vítězného českého týmu ve Fed Cupu.

Největší favoritkou na zisk ceny je ale Bouchardová, jež postoupila do semifinále na Australian Open a Roland Garros, ve Wimbledonu nestačila až ve finále na Petru Kvitovou a coby sedmá hráčka světa si zahrála na Turnaji mistryň v Singapuru.

Hlasovat se dá do pondělní půlnoci ZDE, WTA oznámí jméno oceněné v úterý 18. listopadu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články