Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Finálový kurt je příliš rychlý, svaz dostane pokutu

Praha – Kurt na pražském finále tenisového Fed Cupu je rychlejší, než by podle pravidel měl být. Český tenisový svaz proto nejspíš čeká pokuta od mezinárodní federace ITF. Čeští pořadatelé připravili na souboj s Německem v O2 areně povrch Novacrylic-Ultracushion a při měření přesáhly hodnoty povolenou hranici. Maximální hodnota tzv. Court Pace Rating je 50, dvorec má 52. Německá strana nepodala proti rychlosti kurtu protest.

Dějiště finále Fed Cupu
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Rychlost odskoku míčů na dvorci se během týdne měřila dvakrát. Hlavní rozhodčí utkání Švéd Stefan Fransson na setkání s týmy řekl, že je kurt hratelný. Variantou bylo dvorec přetřít, aby se zpomalil, ale to oba výběry odmítly, protože chtěly trénovat.

"Na tomhle rychlém povrchu by to proti (Petře) Kvitové měla těžké každá hráčka na světě, ale neprohrála jsem kvůli povrchu," řekla světová čtrnáctka Andrea Petkovičová po prohře 2:6, 4:6 s českou jedničkou v úvodní finálové dvouhře.

O pokutě pro českou stranu rozhodne komise ITF do patnácti dnů. Po zavedení měření rychlosti dvorců dostalo v minulosti pokutu Chorvatsko.

Česko využívá povrch natřený na dřevotřískových deskách podeváté a tenisté v Davisově poháru i ženy ve Fed Cupu na něm dosud vždy vyhráli, a to včetně finálových zápasů obou soutěží v roce 2012. Španělé si na rychlost předloni stěžovali, ale ani oni protest nepodali a povrch měřením prošel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články