Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

První krok v boji o Turnaj mistrů. Berdych vyhrál v Paříži úvodní zápas

Paříž – Tomáš Berdych bojuje o účast na Turnaji mistrů. Start v Londýně mu zajistí postup do semifinále na Masters v Paříži. První kolo má úspěšně za sebou. Český tenista porazil domácího Adriana Mannarina ve třech setech 6:4, 6:7 a 6:2. V osmifinále se utká se španělským tenistou Felicianem Lópezem. Lukáš Rosol naopak v prvním kole podlehl Belgičanovi Davidu Goffinovi 4:6 a 3:6.

Sport
zdroj: ČT4

Úvodní set zápasu s Mannarinem získal Berdych poté, co soupeři v desátém gamu prorazil podání. Ve druhé sadě odvrátil český hráč za stavu 5:5 dva brejkboly, ale tie-break následně prohrál 3:7. Ve třetím vzájemném duelu tak s Mannarinem poprvé ztratil set.

Na počátku třetí sady přišel o servis i Berdych, ale 73. hráči světového žebříčku ho na oplátku sebral hned třikrát a vedl 4:1. Francouz se snažil ještě vrátit do hry, ale český tenista už bezmála dvouapůlhodinový zápas z rukou nepustil.

Sport
zdroj: ČT4

Rosol prohrál první vzájemný duel s Goffinem hladce za 66 minut. V devátém gamu úvodní sadyl prohrál 29. tenista světového žebříčku první brejkbol zápasu, ale Belgičan ho odvrátil. Vzápětí vzal soupeři servis čistou hrou a vyhrál 6:4.

Dvaadvacátý hráč pořadí ATP prorazil Rosolovi také následující podání, čímž rozhodl druhý set. Za stavu 2:4 si český tenista vypracoval brejkbol, který však nevyužil. Goffin pak zakončil i druhou sadu čistou hrou. Ve druhém kole Belgičana čeká čtvrtý nasazený Španěl David Ferrer, který bojuje o účast na Turnaji mistrů.

Rosol vypadl v 1. kole také ve čtyřhře. Spolu s Chorvatem Marinem Draganjou podlehli polsko-rakouské dvojici Marcin Matkowski, Jürgen Melzer v supertie-breaku.

První zápas po nedávném narození syna zvládla bez potíží světová jednička Novak Djokovič. Srbský tenista zdolal Němce Philippa Kohlschreibera 6:3 a 6:4. Švýcar Stanislas Wawrinka pak ukončil v Paříži svou sérii porážek: Vítěz letošního Australian Open zdolal ve 2. kole Dominica Thiema z Rakouska 6:4, 7:6 a vyhrál poprvé od zářijového semifinále Davisova poháru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články