Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Němka Kerberová před finále: Češky favoritkami nejsou

Stuttgart - Německá tenistka Angelique Kerberová před blížícím se finále Fed Cupu očekává vyrovnaný souboj. Uznává sice sílu českého výběru a vědoma si je i jeho výhody domácího prostředí, avšak za favoritky Češky nepovažuje.

Angelique Kerberová
zdroj: ČTK/AP autor: Ben Curtis

"Mají zkušenosti z předchozích finálových bitev a budou hrát doma. V tom mají výhodu, ale podle mě jsou šance padesát na padesát," řekla Kerberová. České tenistky Fed Cup získaly v letech 2011 i 2012, Němky vybojovaly pohár před 22 lety a od té doby ve finále nikdy nebyly.

Světová desítka Kerberová letos vyhrála všechny čtyři fedcupové zápasy. Roli lídra zvládla v 1. kole proti Slovenkám v Bratislavě i v semifinále v australském Brisbane. "Bude záležet na aktuální formě, určitě musíme hrát nejlíp, jak umíme, abychom měly šanci. Povrch bude rychlý, ale letos se mi daří a doufám, že to ukážu i v Praze," dodala.

Kapitánka německého týmu Barbara Rittnerová oznámí nominaci ve středu ve 13:00 ve Stuttgartu. Chybět by v ní neměla ani Andrea Petkovicová (17. v žebříčku WTA), šanci má Sabine Lisická (27.) a poslední čtyřhry odehrály Julia Görgesová a Anna-Lena Grönefeldová.

Český kapitán Petr Pála má v širší nominaci spolu s osvědčenými oporami Petrou Kvitovou a Lucií Šafářovou i ve formě hrající Karolínu Plíškovou a stříbrné deblistky z londýnské olympiády Andreu Hlaváčkovou s Lucií Hradeckou, které se nedávno daly kvůli Fed Cupu opět dohromady.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články