Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Williamsová otočila zápas, o pátý titul bude hrát s Halepovou

Singapur - Američanka Serena Williamsová zdolala v úvodním semifinále Turnaje mistryň Dánku Caroline Wozniackou 2:6, 6:3, 7:6 a bude v Singapuru usilovat o pátou trofej ze závěrečného podniku sezony. První hráčka světového žebříčku bude při svém sedmém finálovém startu obhajovat titul z posledních dvou ročníků proti Simoně Halepové, druhá nasazená Rumunka přehrála v semifinále Polku Agnieszku Radwaňskou hladce 6:2, 6:2.

Serena Williamsová
zdroj: AP autor: Mark Baker

Mladší ze sester Williamsových se s Halepovou, která do finále Turnaje mistryň postoupila jako první Rumunka v historii, utká popáté v kariéře. První tři vzájemné zápasy v minulých letech vyhrála, v základní skupině v Singapuru ale od ní tento týden utrpěla debakl 0:6, 2:6.

V semifinále čtyřhry ztroskotala poslední česká naděje v Singapuru. Květoslava Peschkeová se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou sice měly v duelu s třetím nasazeným párem Cara Blacková, Sania Mirzaová k postupu blízko, nakonec ale prohrály 6:4, 5:7, 9:11. V super-tiebreaku přitom nad zimbabwsko-indickou dvojicí vedly už 9:6, dalších pět výměn ale prohrály.

Simona Halepová
zdroj: ČTK/AP

Wozniacká, jež v Singapuru prošla základní skupinou jako jediná z tenistek bez porážky, byla v úvodu zápasu při vlastním podání suverénní a soupeřce povolila do třetího gamu druhého setu získat na returnu jen tři fiftýny. Pak ale obhájkyně titulu hru srovnala a vyrovnala stav utkání na 1:1.

Ve třetí sadě měla blíž k postupu znovu Dánka, která jako první využila brejkbol, při svém servisu ale vzápětí nedokázala zápas dopodávat. Williamsová pak za stavu 6:5 neproměnila při podání Wozniacké první mečbol a ve zkrácené hře, v níž musela dotahovat ztrátu 2:4, promarnila ještě další dva, čtvrtý pak už ale po dvou hodinách a 14 minutách využila.

Wozniacká se tak ani na šestý pokus nedočkala vítězství v duelu s hráčkou z prvního místa světového žebříčku. Třiatřicetiletá Williamsová porazila o devět let mladší soupeřku a kamarádku v desátém z jedenácti vzájemných zápasů, popáté ale až po třísetové bitvě.

Serena Williamsová: "Už jsem si říkala, že dneska vyhraje, protože hrála vážně úžasně. Přišla s úplně novou strategií. Povedlo se mi ji ve druhém setu rozlousknout a pak jsem mohla hrát o něco lépe."

Třiadvacetiletá Halepová měla semifinále s Radwaňskou od počátku pod kontrolou. Soupeřce sebrala celkem pětkrát podání a po hodině a devíti minutách proměnila první mečbol. "Jsem nadšená, že jsem ve finále. Tento týden tu hraju asi svůj nejlepší tenis," řekla Halepová na kurtu.

Ziskem pátého titulu na Turnaji mistryň se Williamsová, jež dosud podnik ovládla v letech 2001, 2009, 2012 a 2013, může vyrovnat německé legendě Steffi Graffové. Rekord drží Martina Navrátilová s osmi triumfy.

Dvouhra - semifinále:

S. Williamsová (1-USA) - Wozniacká (8-Dán.) 2:6, 6:3, 7:6 (8:6), Halepová (2-Rum.) - A. Radwaňská (6-Pol.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - semifinále:

Blacková, Mirzaová (3-Zimb./Indie) - Peschkeová, Srebotniková (ČR/Slovin.) 4:6, 7:5, 11:9, Su-Wei Hsieh, Pcheng Šuaj (2-Tchaj-wan/Čína) - Kudrjavcevová, Rodionovová (Rus./Austr.) 6:1, 6:4,

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články