Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Berdych si zahraje ve Stockholmu o titul

Stockholm – Tomáši Berdychovi se ve Stockholmu daří. Popáté v sezoně postoupil český tenista do turnajového finále a bude usilovat o druhý letošní titul, kterým by svou sbírku zaokrouhlil na deset trofejí. Nejvýše nasazený hráč dnes porazil v semifinále 7:6, 6:4 Němce Matthiase Bachingera, jenž do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace.

Ilustrační foto

V neděli se Berdych, jenž letos ovládl turnaj v Rotterdamu, utká s druhým nasazeným Grigorem Dimitrovem. S bulharským tenistou má nepříznivou bilanci 1:3, v letošním roce ale mají skóre vzájemných zápasů vyrovnané 1:1.

"Dimitrov bude hladový po výhře, bude chtít získat co nejvíc bodů a zůstat ve hře o postup na Turnaj mistrů. Já jsem ale ve stejné pozici jako on," uvedl Berdych, jenž je v žebříčku letošní sezony sedmý. Dimitrov je jedenáctý. "Budu se snažit udělat totéž co on, hrát svůj tenis a bojovat o další titul," řekl český tenista, jenž ve Stockholmu vyhrál před dvěma lety.

Sedmý hráč světa Berdych sváděl s německým tenistou, kterému v pořadí ATP patří až 203. místo, nečekaně vyrovnaný duel. Bachinger se dokonce v úvodním setu dostal po úspěšném brejku do vedení, dopodávat sadu ale nedokázal. Berdych vyrovnal na 5:5, ve zkrácené hře odvrátil setbol a sám proměnil svůj druhý na konečných 9:7.

Ve druhém setu devětadvacetiletý český reprezentant potvrdil brejk na 2:1 čistou hrou při dalších svých dvou podáních a zdálo se, že kráčí jistě za postupem. Bachinger ale opět zabojoval a vyrovnal na 4:4. Berdych tentokrát okamžitě odpověděl dalším prolomeným servisem a v následujícím gamu proměnil po hodině a 28 minutách první mečbol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články