Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Berdych začal ve Stockholmu úspěšně a postoupil do čtvrtfinále

Stockholm – Český tenista Tomáš Berdych zvládl svůj úvodní zápas na turnaji ve Stockholmu a po výhře 7:5, 6:3 nad Němcem Dustinem Brownem postoupil do čtvrtfinále. Sedmý hráč světového žebříčku, jenž měl coby nejvýše nasazený v prvním kole volný los, se o semifinále utká s Mariusem Copilem z Rumunska.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP autor: Rick Rycroft

První vzájemný duel začali Berdych i Brown, jenž do hlavní soutěže prošel z kvalifikace, suverénními výkony na podání, v úvodních pěti gamech získal hráč na returnu jen jediný fiftýn. V osmé hře si pak český favorit vypracoval pět brejkbolů, žádný ale neproměnil, úspěšný byl až při sedmém pokusu, po němž získal první sadu 7:5.

Brown zabojoval na začátku druhé sady, kdy třikrát útočil na zisk soupeřova podání, Berdych ale servis ubránil a další šanci už německému tenistovi nenabídl. Sám naopak v osmé hře uspěl a po hodině a 25 minutách proměnil první mečbol.

S dalším kvalifikantem Copilem se Berdych, jenž usiluje o postup na Turnaj mistrů, už letos jednou utkal a duel v Dubaji ve dvou setech vyhrál.

Tenisový turnaj mužů ve Stockholmu:

Dvouhra - 2. kolo:

Berdych (1-ČR) - Brown (Něm.) 7:5, 6:3, Bachinger (Něm.) - Mayer (5-Arg.) 7:6 (7:3), 6:7 (4:7), 6:3, Sock (USA) - Chardy (6-Fr.) 7:6 (7:3), 6:3, Copil (Rum.) - Herbert (Fr.) 6:4, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články