Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Plíšková se v Linci probojovala do pátého finále v sezoně

Linec - Tenistka Karolína Plíšková si na turnaji v Linci zahraje popáté v sezoně ve finále. Němku Annu-Lenu Friedsamovou v semifinále zdolala 2:6, 6:3, 6:3. O druhý letošní titul a třetí turnajový triumf v kariéře se dvaadvacetiletá česká hráčka v neděli utká s Italkou Camilou Giorgiovou.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Plíšková sice za 32 minut ztratila první set, ale nakonec Friedsamovou porazila stejně jako před necelým měsícem v Soulu, kde nakonec celou soutěž vyhrála. Německá tenistka, která si účast v rakouském turnaji vybojovala v kvalifikaci, se na začátku druhé sady nechala ošetřit kvůli problémům s břišními svaly. Ztrátu podání z úvodního gamu však už nedohnala, naopak v deváté hře jí Plíšková vzala podání znovu a vynutila si třetí set.

V rozhodujícím dějství česká hráčka přišla o servis a prohrávala 1:3, brzy ale manko smazala a vzápětí vzala soupeřce podání znovu. Při svém servisu pak proměnila po více než dvou hodinách druhý mečbol.

  • Se svou hrou nebyla vítězka moc spokojená. "Byl to vážně těžký zápas. Soupeřka na konci udělala pár lehkých chyb, které jsem využila, a také jsem lépe podávala. Pořád jsem se jen snažila udržet v zápase," citovala Plíškovou agentura AFP.

Finále si rodačka z Loun v tomto roce zahrála už v Pattayi, Norimberku, a na zářijových turnajích v Hongkongu a Soulu, kde navázala na loňský triumf v Kuala Lumpuru.
 
Ve finále se stejně starou Giorgiovou bude třicátá hráčka světa favoritkou. Italka je v žebříčku o 12 míst níž, s Plíškovou navíc prohrála jediný vzájemný zápas v únoru v Dubaji ve dvou setech. Giorgiová bude usilovat o první titul v kariéře, v dubnu neuspěla ve finále v Katovicích.
 
Finále v Linci se bude hrát od 13:30.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články