Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plíšková dosáhla v Linci už na semifinále

Linec - Tenistka Karolína Plíšková postoupila pošesté v sezoně do semifinále turnaje okruhu WTA. Sedmá nasazená hráčka halového turnaje v Linci ve čtvrtfinále porazila americkou soupeřku z kvalifikace Madison Brengleovou dvakrát 6:4 a o finále bude hrát v sobotu s Němku Anou-Lenou Friedsamovou.

Dvaadvacetiletá Karolína Plíšková potvrzuje v Evropě formu z Asie, kde v září vyhrála turnaj v Soulu a předtím v Hongkongu prohrála až ve finále.

Třicátá tenistka světa Plíšková v souboji s Brengleovou (96. v žebříčku dvouhry WTA) vždy zvládla lépe koncovky setů. V první sadě vzala soupeřce podání až v desáté hře. Na začátku druhého setu Češka prohrávala 0:2 a 2:3, ale ztracená podání si vždy vzala zpět. Opět pak měla přesnější ruku v závěru a využila druhý mečbol.

K výhře Plíškové pomohl svými radami trenér Jiří Vaněk a v hledišti krajance tleskala nejlepší česká stolní tenistka Iveta Vacenovská, která působí v Linci.

V semifinále Plíškovou čeká další hráčka z kvalifikace. Friedsamová je 94. na světě a rodačka z Loun ji letos porazila na turnaji v Soulu. "Hrály jsme spolu v Soulu a byl to hodně těžký zápas. I teď to určitě bude těsné," citoval oficiální web turnaje Plíškovou, která v Koreji jediný vzájemný duel s dvacetiletou Němkou vyhrála 6:4, 6:7, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články